Sant Cugat continua la seva lluita contra el canvi climàtic en l'àmbit local


  • Comparteix:

La trobada ha tingut lloc a Vilanova i la Geltrú / Foto: La Xarxa

La trobada ha tingut lloc a Vilanova i la Geltrú / Foto: La Xarxa

Sant Cugat se suma a la Declaració de Vilanova i la Geltrú i es compromet treballar per mitigar els efectes del canvi climàtic en l'àmbit local. L'Ajuntament ha participat aquest dimarts a la 14a assemblea de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat que s'ha celebrat a la capital del Garraf on també s'ha subscrit l’Acord de la Xarxa per un salt endavant del Pacte dels Alcaldes i les Alcaldesses i per una energia sostenible local.

La reunió ha aplegat prop de 150 representants de les administracions locals catalanes que han abordat diferents maneres perquè aquests ens s'impliquin en la lluita contra el canvi climàtic. Un procés, ha conclòs la trobada, que tindrà un impacte considerable sobre el litoral català i l'ambient marí. El que cal ara, segons l'assemblea, és definir estratègies per adaptar-se a aquests canvis i prioritzar quines són les accions més necessàries que cal dur a terme.

Aconseguir una mobilitat més sostenible i una gestió més eficient de l'energia són alguns dels reptes que s'han marcat les administracions de la Xarxa per als anys vinents. En l'àmbit de l'aigua, s'ha remarcat que cal un ús més responsable d'aquest recurs, així com la protecció i recuperació dels aqüífers del territori.

La Xarxa també ha subratllat les dificultats que pateix el món local per treballar amb criteris sostenibles perquè cada vegada compta amb menys recursos i menys competències. Actualment 484 de les 946 poblacions de Catalunya formen part d'aquesta entitat.

Sant Cugat forma part de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat (XarxaSost) des del gener del 2004. La XarxaSost és una associació de municipis compromesos amb el medi ambient per avançar cap a un desenvolupament sostenible, creada el juliol de 1997.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.