ERC, JERC i Arran acusen CiU de trencar el Pacte per la Nit de forma unilateral


Temes relacionats

Les terrasses hauran de tancar abans a l'espera de revisar el Pacte per la Nit (25/set/14)

La CUP acusa l'equip de govern d'incomplir el Pacte per la Nit ( 8/set/14)

Tret de sortida a la implantació de les propostes del Pacte per la Nit (15/oct/12)

La JNC destaca la implicació de les diferents parts en el Pacte per la Nit ( 3/oct/12)

El Pacte per la Nit proposa nous horaris a bars i terrasses (26/jun/12)


  • Comparteix:

ERC, les JERC i Arran acusen l'equip de govern de trencar el Pacte per la Nit de manera unilateral, sense tenir en compte els acords presos amb altres formacions i col·lectius de la ciutat. Pels republicans, la decisió de l'equip de govern evidencia que no es creu els processos de participació ciutadana i no té clar el model de ciutat que vol impulsar.

Esquerra i la seva branca juvenil consideren que l'actitud del l'Ajuntament és poc planificada, basada en la improvisació i al marge dels processos de participació social. El secretari de Política Municipal d'ERC, Èric Gómez, creu el model de participació que promou l'equip de govern no funciona perquè no confia en la capacitat de diàleg de les entitats.

Èric Gómez

L'Ajuntament no es creu els processos participatius. El seu model no funciona. No confia a arribar al consens.


L'Ajuntament ha suspès de manera provisional els permisos per obrir noves terrasses a la via pública davant de les queixes d'alguns veïns, a l'espera d'elaborar una nova normativa més actualitzada. Els republicans lamenten que no hi hagi hagut cap reunió del Pacte en els últims mesos i que ara es convoqui una trobada per comunicar que la normativa es suspèn de manera temporal.

ERC considera que es tracta d'una decisió unilateral i aposten per mantenir el pacte vigent però dialogant amb totes les parts per acostar posicions.

Arran també acusa l'equip de govern de trencar el pacte de forma unilateral. La formació considera que l'equip de govern no ha respectat el caràcter participatiu del Pacte per la Nit i demana el compliment del pacte, tal com diu la membre d'Arran, Laia Carbó.

Laia Carbó

Remarcar que volen demostrar el nostre rebuig a aquesta actuació i demanem, exigim el compliment del Pacte per la Nit.


En un comunicat, el col·lectiu s'ha mostrat 'fart' de la criminalització que pateix el jovent davant els models d'oci 'consumistes, elitistes i sexistes'.

Reacció de la JNC

El president de la JNC, Pol Moragas, ha negat que s'hagi trencat el Pacte per la Nit i ha recordat que aquest pacte de 2012 està obert a revisions i modificacions.

Pol Moragas

Deixo clar que ningú ha trencat ni suspés el Pacte de Nit establert al 2012, que estava obert a revisions.


Moragas ha lamentat les crítiques dels republicans i ha remarcat que l'única realitat és que 'molts veïns del centre' no poden descansar adequadament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.