Els regidors de CiU, ICV-EUiA i la CUP assumeixen les responsabilitats del 9N


Temes relacionats

La CUP porta al ple una moció de suport al 9N i de rebuig al procés judicial (10/des/14)

Ortega diu que interventors i secretaris municipals han de seguir la legalitat pel 9N ( 9/oct/14)

El govern espanyol insta els ajuntaments a no fer cap moviment respecte el 9N ( 7/oct/14)


  • Comparteix:

Santcugatencs en la jornada del 9N

Santcugatencs en la jornada del 9N

Els regidors de CiU, CUP, ICV-EUiA i el regidor del PSC Ferran Villaseñor en solitari assumeixen totes les responsabilitats que pugui comportar la seva participació en l'organització del 9N. Així ho estableix una moció aprovada pel ple d'aquest dilluns presentada inicialment per CiU i esmenada per la CUP. El text, que també exigeix la dimissió de la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, ha tingut el suport d'aquestes tres formacions i el vot contrari del PP i el regidor no adscrit. El PSC ha demanat la votació per separat de les esmenes i ha donat suport al punt que fa referència a la dimissió de la representant del govern de Madrid.

ESCOLTA-HO

El ple ha debatut dues mocions de la CUP i CiU sobre el 9N. La formació d'esquerres, però, ha decidit retirar la seva a canvi de poder esmenar la de la federació nacionalista. Així, el ple ha donat suport al text de l'equip de govern, una proposta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) que s'ha aprovat a diversos ajuntaments catalans i també a l'EMD de Valldoreix.

Els regidors que han donat suport al text admeten ser responsables del procés participatiu del 9N i de les accions que s'imputin al president de la Generalitat, Artur Mas, a la vicepresidenta, Joana Ortega, i a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau. Els representants de CiU, ICV-EUiA i la CUP assumeixen les responsabilitats que se'n puguin derivar, tal com ha explicat el regidor de Relacions Institucionals, Jordi Puigneró.

Jordi Puigneró

Els regidors que votem a favor de la moció admetem que vam participar activament en la jornada, i assumim qualsevol responsabilitat.


La CUP ha esmenat la moció a través de dues propostes. La primera, que ha rebut també el suport dels dos regidors del PSC, demana la dimissió de María de los Llanos de Luna per haver-se extralimitat en les seves funcions a l'hora de 'pressionar' ajuntaments i directors d'instituts els dies previs al 9N. El portaveu de la CUP, Guim Pros, ha criticat Llanos de Luna.

Guim Pros

Entenem que és molt greu el fet de presentar una carta per coaccionar ajuntaments i directors d'instituts.


El PP i el regidor no adscrit veuen amb bons ulls l'actuació que va dur a terme la representant del govern espanyol. El portaveu popular, Jordi Carreras, creu que la política va dur a terme les funcions que implica el seu càrrec.

Jordi Carreras

El que ha fet la delegada del govern espanyol és complir amb la seva obligació.


Amb aquest acord, l'Ajuntament també insta la Generalitat a adreçar-se a les institucions internacionals per comunicar el resultat del procés participatiu del 9N, que va estar obert fins al 25 de novembre. La moció també preveu notificar aquest acord a la Fiscalia de Catalunya i la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.