Xavier Cortés es torna a quedar sol, per segona vegada, en un consell de districte


  • Comparteix:

Després de la plantada de Mira-sol, ara abandonen el consell els veïns de la Floresta.

Després de la plantada de Mira-sol, ara abandonen el consell els veïns de la Floresta.

Els representants dels veïns a la mesa del Consell de districte de La Floresta han abandonat la sessió, com ja van fer la setmana passada els seus companys de Mira-sol, per denunciar la 'inoperància' d'aquest organisme i posar de relleu la manca de mecanismes reals de participació. El regidor de Descentralització, Xavier Cortés, ha reconegut que l'equip de govern no ha contestat les peticions dels veïns 'amb la deguda celeritat', i ha reiterat que cal modificar el ROM tan aviat com sigui possible per millorar els funcionament dels consells.

Si la setmana passada van ser dues associacions de veïns de Mira-sol les que es van aixecar de la mesa del Consell de districte, aquesta vegada han estat les quatre associacions de La Floresta les que han volgut fer públic el seu malestar per la poca utilitat dels consells. Els representants veïnals acusen l'equip de govern de no escoltar les seves demandes i de convertir els plens del districte en discussions polítiques sense cap utilitat pràctica. L'encarregat de verbalitzar la protesta ha estat Iñaki Reixach, vocal de l'Associació de Propietaris i Veïns de La Floresta Pearson.

Iñaki Reixach

Davant del menyspreu de l'equip de govern i la inoperància d'aquest consell, ens aixequem en senyal de disconformitat.


Els veïns de La Floresta han acusat l'equip de govern d'incumplir les seves promeses de participació ciutadana, i s'han mostrat especialment decebuts per no haver rebut cap resposta del consistori a les seves propostes sobre com gestionar els diners del pressupost destinats a La Floresta.

Per la seva banda, el regidor de Descentralització, Xavier Cortés, ha reconegut que l'equip de govern no ha complert 'amb la celeritat necessària' els seus compromisos, com ara el de posar a disposició dels veïns la informació sobre la partida pressupostària de 150.000 euros destinada a les inversions als districtes.

Xavier Cortés

És cert que l'equip de govern no ha complert aquest procés amb la deguda celeritat. Però estem treballant per posar a disposició dels veïns la informació sobre aquesta partida.


Els veïns han reclamat que se'ls faciliti amb 15 dies d'antelació la informació necessària per als grups de treball i que les seves preguntes i aportacions constin a l'acta dels consells de districte perquè sinó, diuen, la seva veu no és escoltada per l'equip de govern.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.