Conesa demana a la ciutadania suport a la independència en el discurs institucional


  • Comparteix:

Conesa, durant el discurs

Conesa, durant el discurs

L'alcaldessa, Mercè Conesa, encoratja la ciutadania a donar suport a la independència de Catalunya en el discurs institucional de l'Onze de Setembre. Segons Conesa, la independència no és un procés fàcil però obriria la porta a decidir la Catalunya del futur en un repte col·lectiu il·lusionador en benefici de tota la població, fins i tot la contrària al sobiranisme.



Conesa ha cridat la ciutadania a sumar-se a la Via Lliure d'aquest divendres i a la reivindicació nacional. En aquest sentit, ha defensat la independència de Catalunya com a eina per modelar amb llibertat el futur del país. L'alcaldessa ha subratllat el valor històric dels comicis del 27 de setembre 'on no valen les mitges tintes' i la necessitat de fer un pas cap a la independència amb una apel·lació directa a la ciutadania.

Mercè Conesa

El millor que podeu fer per a les futures generacions és sumar-vos al crit de la independència.


L'alcaldessa ha recordat les mobilitzacions massives dels darrers Onze de Setembre i ha lamentat que, després d'aquestes manifestacions pacífiques i democràtiques, el govern i els partits espanyols no hagin permès al poble de Catalunya expressar-se en un referèndum legal. Segons Conesa, Catalunya no ha trobat interlocutors a l'Estat i, en canvi, ha patit querelles al president de la Generalitat per l'organització de la consulta del 9 de novembre.

L'alcaldessa s'ha mostrat convençuda de les bondats del projecte independentista.

Mercè Conesa

El nostre objectiu no va contra ningú, sinó que lluita amb il·lusió per un projecte nou per a tots els catalans.


Crítiques del PSC i el PP
El portaveu del PSC, Pere Soler, ha lamentat el contingut del discurs de l'alcaldessa, que no considera gens institucional.

Pere Soler

Conesa ha instat la població a treballar per la independència. Part de la ciutadania no se sent representada en el discurs.


Tot i que el PP no ha assistit als actes institucionals, el seu portaveu, Álvaro Benejam, ha criticat el discurs de Conesa.

Álvaro Benejam

Mostrem la nostra reprovació a la manipulació que fa des del càrrec institucional. No diferencia entre la seva posició com a membre d'un partit i com a alcaldessa.


La lectura del manifest ha tingut lloc a la plaça de Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.