ICV-EUiA vol que es debati la tarifació social en els preus públics


  • Comparteix:

Els regidors d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana i Ramon Gutiérrez

Els regidors d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana i Ramon Gutiérrez

ICV-EUiA vol que els criteris de la tarifació social en els preus públics i el sistema de barems per pagar els tributs municipals es fixin mitjançant un grup de treball amb representació dels partits i personal tècnic. A través d'una moció que presentaran al proper ple, els ecosocialistes concreten que el nou sistema s'ha d'aplicar a tots els preus públics, ajustats a la renda i situació de cada ciutadà.

La proposta d'ICV-EUiA arriba després que l'equip de govern (CiU) i ERC-MES tanquessin un acord de pressupostos per al 2016 amb un compromís de l'impuls de la tarifació social en les escoles bressol, les escoles artístiques i activitats de lleure i casals, i revisar les tarifes de les escoles de música. A més, l'acord pels comptes porta l'impuls d'una targeta ciutadana de la situació de renda i patrimoni i que pugui ser utilitzada per a l’aplicació de beneficis fiscals en preus públics o altres.

ICV-EUiA recorda que va presentar una moció el 2011, que es va aprovar per unanimitat, perquè s'establís un sistema de tarifació social. Tot i així, el regidor ecosocialista Ramon Gutiérrez assegura que l'equip de govern no l'ha aplicat 'posant com a excusa la dificultat per establir barems de renda'.

Ramon Gutiérrez

L'equip de govern ens posa excuses i no ens explica què s'està fent. No tenim cap dada ni cap prova que la tarifació social s'estigui duent a terme.


El grup de treball proposat hauria d'estudiar els diferents models d'aplicació de la tarifació social i crear-ne un d'específic per a Sant Cugat.

ICV-EUiA va abstenir-se en l'aprovació dels pressupostos 2016.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.