Sant Cugat estudiarà ampliar la bonificació de l'IBI per a edificis sostenibles


  • Comparteix:

Plaques solars instal·lades a l'ajuntament / Foto: Localpres

Plaques solars instal·lades a l'ajuntament / Foto: Localpres

El ple municipal ha aprovat aplicar una estratègia local sobre el canvi climàtic. A partir d'una moció orginalment del PSC, Convergència, Ciutadans i el PP s'han unit als socialistes amb l'objectiu que l'Ajuntament estudiï la possibilitat d'ampliar la bonificació de l'IBI, aprovada a les ordenances fiscals del 2010, per a aquells edificis que fomentin la reducció de les emissions de CO2. L'acord ha rebut el suport també d'ERC-MES i ICV-EUiA, mentre que la CUP-PC s'ha abstingut.

ESCOLTA-HO

La moció també insta l'Ajuntament a fer públic un informe anual sobre l'estalvi d'emissions de gasos i política ambiental, tal com figura als acords assumits amb el Pla d'Acció d'Energia Sostenible de la ciutat. El ple ja es va sumar a través d'una moció institucional als acords assolits a la Cimera del Clima de París.

Tots el grups municipals han destacat que la lluita contra el canvi climàtic també necessita de la implicació del món local. Per això l'acord busca fomentar la reducció de les emissions de C02 per la via de la bonificació fiscal, com ha explicat el portaveu del PSC, Pere Soler.

Pere Soler

La lògica és que si contaminar té un cost, l'estalvi ha de tenir una repercussió a la inversa.


Tot i així, la CUP-PC s'ha abstingut perquè, tot i coincidir amb el propòsit del text, creu que el redactat té alguns punts que poden contradir la directiva europea que regula aquestes qüestions. ERC-MES havia presentat esmenes a aquest text que finalment han estat retirades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.