El ple municipal rebutja la suspensió de la reforma de la llei catalana de l'exercici de les professions de l'esport


  • Comparteix:

Un entrenador de bàsquet d'un equip de Sant Cugat

Un entrenador de bàsquet d'un equip de Sant Cugat

El ple municipal rebutja la suspensió del Tribunal Constitucional (TC) a la reforma de la la llei catalana de l'exercici de les professions de l'esport i reivindica la competència exclusiva de la Generalitat en matèria d'esport. El plenari refusa 'les interposicions sistemàtiques de recursos judicials per part del govern espanyol contra les iniciatives democràtiques catalanes'. La demanda ha estat fruit d'una moció conjunta de Convergència, ERC-MES i el PSC a la qual també han donat suport la CUP-PC i ICV-EUiA. C's s'ha abstingut en la votació i el PP hi ha votat en contra.

ESCOLTA-HO

El regidor d'Esports, Eloi Rovira, ha posat en valor que la llei s'hagués actualitzat per recollir les noves professions en aquest àmbit. Rovira ha lamentat que el TC hagi esdevingut un instrument polític per limitar la capacitat d'acció del Parlament.

Eloi Rovira

Creiem que el TC ha esdevingut una eina política. Suspendre aquesta modificació va en contra de l'interès general dels que estem vinculats a l'esport de manera professional. Creiem que calia defensar el model i defensar la resolució del Parlament.


Es tracta d'una opinió compartida per la CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA i PSC, però no pel portaveu del PP, Álvaro Benejam. El regidor popular remarca que la llei catalana envaeix competències del govern espanyol en els punts com els acords bilaterals entre Catalunya i altres regions europees.

Álvaro Benejam

La Generalitat té competència en qüestions esportives, però aquesta llei envaeix competències com els convenis bilaterals que pot establir amb altres regions d'Europa. Això és competència de l'Estat.


El text insta a donar suport a les federacions, clubs, consells esportius, govern i Parlament en totes les accions que duguin a terme per mantenir intacta aquesta llei.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.