Sant Cugat s'adherirà a la xarxa de ciutats lliures de tràfic de persones destinades a la prostitució


  • Comparteix:

La moció vol abolir aquesta pràctica / Foto: ACN

La moció vol abolir aquesta pràctica / Foto: ACN

Sant Cugat formarà part de la xarxa de ciutats lliures del tràfic de dones, nenes i nens destinats a la prostitució que lluiten per l'abolició definitiva d'aquesta pràctica. Ho ha acordat aquest dilluns el ple municipal a través d'una moció presentada per Convergència i el PSC. La CUP-PC, ICV-EUiA i C's, que havien presentat una moció alternativa, hi han votat en contra, mentre que ERC-MES s'ha abstingut i el PP hi ha donat suport.

ESCOLTA-HO

L'acord mostra el compromís de l'Ajuntament en la sensibilització ciutadana perquè la prostitució sigui vista igual que la violència de gènere i l'explotació sexual de les dones, com ha destacat la tinenta d'alcalde de Benestar i Ciutadania, Susanna Pellicer.

Susanna Pellicer

Parlem que és una professió que no cal reglamentar perquè és una forma de violència de gènere extrema i legítima les relacions patriarcals.


El text busca deslegitimar socialment i públicament els prostituïdors com a responsables d'aquest tipus de violència de gènere. De la mateixa manera, expressa el rebuig del consistori davant la possibilitat que Barcelona posi en marxa un pla per regularitzar la prostitució. La moció també insta el govern espanyol a aplicar de manera ferma la normativa vigent i les administracions públiques per prohibir la publicitat sexual. Una visió també compartida pel PSC i el PP, que consideren 'poc digne' exercir la prostitució.

La proposta ha generat un ampli debat. La CUP-PC, ICV-EUiA i C's han carregat contra els impulsors d'aquesta moció, ja que, entre altres qüestions, consideren que barreja el tràfic de persones per a la prostitució amb el seu exercici voluntari, com ha expressat la portaveu ecosocialista, Roser Casamitjana.

Roser Casamitjana

Aquesta moció té una trama molt grossa i no és de bon gust. Barreja la prostitució adulta i no vinculada a màfies amb l'explotació sexual. Ho intenta vendre de feminisme i és moralisme.


ERC-MES s'ha abstingut en considerar que el debat s'ha d'afrontar una vegada assolida la independència. Tot i així, la coalició ha donat suport a la moció alternativa presentada per la CUP-PC, ICV-EUiA i C's, tot i que finalment ha quedat rebutjada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.