El consistori redactarà un pla econòmic-financer amb què afrontarà el pagament d'expropiacions i sentències


  • Comparteix:

Ajuntament / Foto: Localpres

Ajuntament / Foto: Localpres

L'equip de govern redactarà un pla econòmic-financer amb què afrontarà aquest any els pagaments de les expropiacions de zones verdes i diverses sentències. La redacció del pla és un imperatiu de la Llei d'estabilitat pressupostària per als ajuntaments que gasten més del que preveu la normativa, com va ser el cas de Sant Cugat el 2015 amb un nivell d'execució alt en despesa. El ple ha aprovat de forma inicial el pla amb els vots de tots els partits i l'abstenció de C's, el PSC i el PP.

ESCOLTA-HO

L'endeutament del 2015 ha registrat el mínim històric del consistori amb una ràtio del 46%, per sota del límit legal del 75%. Aprofitant aquest marge d'endeutament i els números verds de la liquidació pressupostària, l'equip de govern afrontarà l'imperatiu del pla econòmic-financer encarant les carpetes més incòmodes: les expropiacions per zones verdes i les sentències del Turó de Can Mates i Adif.

L'Ajuntament vol abonar ja el deute amb Adif (7,5 milions) i assegura estar capacitat per afrontar les indemnitzacions (entre cinc i 10 milions) als propietaris dels terrenys afectats per l'anul·lació del Suprem de la reparcel·lació de Can Mates que es poden derivar d'una eventual sentència. Sobre les expropiacions de zones verdes, les previsions són d'uns set milions, una part dels quals s'inclouen en els comptes d'enguany. Part d'ells es cobreixen amb el superàvit del 2015.

El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha expressat la incongruència de 'la regla de la despesa' del govern espanyol, sobretot amb els consistoris amb un deute baix. Brugarolas s'ha referit a la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), que ha demanat la revisió de la normativa.

Carles Brugarolas

Diu literalment: 'Perquè els ajuntaments puguem gestionar les nostres finances de la manera més adequada a la ciutadania'.


C's ha justificat l'abstenció en el fet que l'endeutament serveixi per solucionar 'les patetes calentes' del consistori i ha vaticinat que això farà que la ràtio d'aquest any pugi a més del 60%. ERC-MES ha votat a favor del pla i ha dit que 'més endavant' ja discutirà si comparteixen a què es destina l'endeutament. La CUP-PC i ICV-EUiA han donat suport a la proposta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.