Defranc admet que no va pagar a PC les donacions perquè 'el pagament hauria estat fraudulent'


  • Comparteix:

Dimitri Defranc en una imatge d'arxiu

Dimitri Defranc en una imatge d'arxiu

El regidor no adscrit i exmembre de Procés Constituent, Dimitri Defranc, ha admès no haver abonat a l'agrupació bona part de les donacions pactades i ho atribueix al fet que PC l'obligava a pagar en un compte de titularitat particular. Defranc, que era un dels tres titulars d'aquest compte, lamenta que Procés el portés a 'cometre un frau' les dues úniques ocasions en què sí que va fer abonaments.

El regidor ha sortit al pas de les acusacions de PC, que aquest dijous ha fet públic que Defranc no ha pagat a la formació les donacions pactades procedents del seu sou com a càrrec electe. Defranc ha reconegut a Cugat.cat que des de juliol de 2015, quan va estrenar-se com a regidor, només va efectuar dos pagaments per valor total de 100 euros. També va fer un tercer 'en espècies' per fer de 'community manager' de PC en una campanya a Facebook.

El regidor ha justificat que no va abonar les quantitats acordades perquè, diu, Procés no disposa d'un compte propi sinó que funciona amb un de particular, on figuren com a titulars Xavier Humet, Rosa Vila i, fins fa poc, el mateix Defranc. Davant això, el regidor afirma que no estava disposat a 'cometre més fraus'.

Dimitri Defranc

Jo estaria incorrent en una frau perquè fico els diners en un compte particular. En dues ocasions em porten a cometre frau.


Defranc diu que va intentar convèncer Procés de regularitzar els pagaments, fins el punt que ell mateix va derivar l'últim abonament del grup municipal de la CUP-PC al compte nacional de la formació. Defranc no sap quants diners deu però xifra l'aportació en 550 euros, que donarà a l'Ajuntament per a l'acollida de refugiats i altres causes socials. PC diu que la xifra s'eleva a 1.600 aproximadament.

Defranc admet que les acusacions del seu expartit el deixen en 'una situació difícil', però subratlla que el comportament irregular prové de PC. El polític titlla les acusacions de la seva antiga formació com a part d''una campanya de desprestigi' cap a la seva persona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.