Salut, seguretat i comunicació, al torn de precs i preguntes del ple


  • Comparteix:

El torn de precs i preguntes és l'ultim punt de les sessions plenàries / Foto: Localpres

El torn de precs i preguntes és l'ultim punt de les sessions plenàries / Foto: Localpres

La defensa de l'Hospital General de Catalunya (HGC), la seguretat al municipi i la tasca del departament de Comunicació de l'Ajuntament són alguns dels temes que han aparegut al torn de precs i preguntes del ple. És el darrer dels punts de la sessió plenària.

ESCOLTA-HO

Aldo Ciprián (C's) ha demanat al tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, si es podrien fer arranjaments al voltant del número 120 de la carretera de Vallvidrera i millorar la il·luminació. Calvet assegura que això ho gestiona la Diputació.

Ciprián també ha demanat a Conesa que posi remei a 'la xacra' en seguretat i sanitat que té Sant Cugat. L'alcaldessa ha defensat la gestió que fa l'Ajuntament respecte la defensa de l'Hospital General de Catalunya (HGC) i ha recordat que no comparteix la tasca del conseller de Salut, Toni Comín. Conesa diu que ha demanat una diagnosi per conèixer les necessitat en aquest àmbit.

Sergio Blázquez (C's) ha tornat a preguntar a Conesa si renunciarà a atorgar el Premi Extraordinari Ciutat de Sant Cugat. Conesa ha dit que mantindrà aquest 'privilegi'.

Munia Fernández-Jordán (C's) ha agraït a Paraira que els hagi fet arribar les anàlisis que havia sol·licitat de la riera de Can Cabassa, però ha lamentat no comprendre el seu contingut i ha exigit que se li faciliti una explicació més planera a través del departament de Medi Ambient de l'Ajuntament.

Roser Casamitjana (ICV-EUiA) ha demanat si l'Ajuntament s'ha fet soci de Som Energia, tal com es va acordar a una moció aprovada a l'octubre. El regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, ha dit que això requereix fer un pagament de 100 euros i que s'ha d'incloure al pressupost.

Ramon Gutiérrez (ICV-EUiA) ha preguntat en quin estat es troba el compliment de la moció per retirar les plaques i símbols franquistes de la ciutat. Se li respondrà en comissió informativa.

Pere Soler (PSC) ha lamentat que els pals que suporten els ornaments de Nadal al centre estan instal·lats de forma desordenada i des del consistori se li ha informat que es retiraran quan acabi la campanya.

Soler també ha demanat que s'insti l'empresa propietària d'un bloc de pisos buit de Volpelleres a tancar-lo. L'Ajuntament assegura que ja s'ha avisat a la companyia responsable.

Álvaro Benejam (PP) ha lamentat que Junts pel Sí no donés el vistiplau a què Sant Cugat tingués més Mossos d'Esquadra. També ha criticat el departament de Premsa de l'Ajuntament per oferir només el punt de vista de l'equip de govern i no de l'oposició. L'alcaldessa i la tinenta d'alcalde de Comunicació, Joana Barbany, han defensat la feina que fa aquesta secció del consistori.

Dimitri Defranc (regidor no adscrit) ha demanat una millora de la senyalització a Can Barata i ha felicitat els voluntaris de Protecció Civil que van trobar els infants que es van perdre a la Floresta.

Núria Gibert (CUP-PC) ha demanat el nombre de pràctiques laborals no remunerades de l'empresa concessionària del servei de neteja Clece. Se li respondrà la qüestió en comissió informativa.

Ignasi Bea (CUP-PC) ha preguntat com evoluciona el pla de cooperatives socials després que es reajustés el cartipàs municipal. La tinenta d'alcalde de Promoció Econòmica, Joana Barbany, assegura que s'hi està treballant.

Ramon Piqué (CUP-PC) ha preguntat si està previst millorar el pas dels vianants pel carrer de Diputació de la Floresta perquè la vorera és massa estreta. Conesa ha apel·lat a la paciència per trobar una solució.

Ferran Villaseñor (ERC-MES) ha lamentat que hi hagi espais de la carretera de Roquetes a Can Magí, a Cerdanyola, on hi ha abocaments d'escombraries. L'Ajuntament ho verificarà i comunicarà, si cal, al consistori de la ciutat veïna.

El regidor també ha preguntat si les terrasses del Mercat Vell compleixen la normativa de senyalització per a persones amb discapacitat visual. L'equip de govern ho desconeix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.