El món local estatal demana al govern espanyol marge de maniobra per administrar el superàvit


  • Comparteix:

La Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) pressionarà el govern estatal perquè posi a disposició dels consistoris els diners que ha generat l'estalvi dels ajuntaments des de l'inici de la crisi. Aquesta és la conclusió de la junta extraordinària que l'ens ha fet aquest dijous a la seva seu, a Madrid, a la qual ha assistit l'alcaldessa i presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, que forma part de la junta de govern com a representant del PDeCAT.

La FEMP es queixa que als Pressupostos Generals de l'Estat s'inclou una disposició addicional que els permet fer els tràmits per usar els superàvits dels comptes municipals en la contractació de personal i serveis abans d'acabar el 2017 per executar-los el 2018. Això, exposen, és una trampa que ho fa inviable, ja que els pressupostos s'aprovaran com a molt d'hora el juny i els tràmits de contractació s'allarguen, com a mínim, vuit mesos.

L'objectiu de la federació és poder tornar a contractar i reposar el personal perdut als consistoris, uns 99.000 treballadors a tot l'Estat espanyol des que va entrar en vigor la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL) fa tres anys.

L'entitat posa en valor la feina dels ajuntaments i assenyala que són els que han fet millor els deures a l'hora de contenir el pressupost. Per això, es consideren legitimats per ser ells qui administrin ara el superàvit que han aconseguit generar i que, amb l'aprovació dels pressupostos, no podrien utilitzar. Tot plegat ho ha explicat l'alcaldessa, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

No té sentit que aquest superàvit que generen les administracions locals es reinventerixi en eixugar deute. El que volem és que es destini a despesa per a la ciutadania.


Precisament, l'administració d'aquests beneficis és un dels cavalls de batalla del món local català, on el 99,5% dels ajuntaments tenen superàvit, com ha explicat després de la junta Conesa, que ha assegurat que als consistoris barcelonins ara mateix hi ha 70 milions d'euros de superàvits que no poden utilitzar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.