El projecte de millora de la riera de Saladrigues perfila els últims detalls


  • Comparteix:

La moció també té l'objectiu de tenir cura del medi ambient / Foto: El Mussol

La moció també té l'objectiu de tenir cura del medi ambient / Foto: El Mussol

El projecte de millora del clavegueram de la riera de Saladrigues-Buscarons està a punt de ser una realitat i suposarà la substitució del col·lector principal en tot el recorregut entre els carrers de Cupré de la Floresta i del Safareig, al centre. L'actuació és fruit d'una moció d'ICV-EUiA aprovada el 2015 i donarà solució al fet que baixin aigües residuals per aquest torrent. El consell de barri de la Floresta ha convocat una sessió informativa on els veïns podran dir la seva el dimarts 18 a les set de la tarda al Centre Social i Sanitari. La iniciativa comporta una inversió de 3,4 milions de l'Ajuntament.

El president de l'òrgan participatiu i regidor de la CUP-PC, Ramon Piqué, ha explicat els beneficis que tindran els treballs.

Ramon Piqué

Hi ha veïns que viuen al costat d'una riera que és mig claveguera, amb tot el que això implica d'olors i malmetiment del medi ambient. Això ho tindran ressolt.


El pas d'aigües va, en alguns trams, entre cases i no hi haurà opcions de millorar l'espai o funcionament hidràulic. On hi hagi entorn natural s'hi aplicaran tècniques de bioenginyeria i naturalització per afavorir el funcionament natural del torrent. Aquestes zones estan situades entre els carrers de Cupré i de Valldoreix, entre els d'Emeterio Escudero i els Til·lers i entre els de l'Albercoc i de la Barceloneta. Els treballs preveuen naturalitzar els marges d'aquests torrents i recuperar les zones com a espais naturals.

Recorregut de la riera
/



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.