La seguretat a les Planes i #VolpelleresViu, protagonistes de l'audiència ciutadana del ple


  • Comparteix:

Audiència ciutadana del ple

Audiència ciutadana del ple

La seguretat ciutadana a les Planes, el futur del bosc de Volpelleres i el projecte de la Casa de la Dona han protagonitzat l'audiència ciutadana d'aquest dilluns. És un torn obert a la ciutadania que té lloc cada dilluns de ple a les vuit del vespre.

ESCOLTA-HO

Bosc de Volpelleres
#VolpelleresViu defensa el bosc de Volpelleres i que hi hagi l'opció de fer-hi més equipaments, a més del futur institut Leonardo da Vinci. L'entitat no vol que no hi hagi més instal·lacions en aquell bosc i demana que es protegeixi l'espai natural.

L'alcaldessa diu que es treballarà un acord tenint en compte que hi ha diversos interessos a la ciutat, entre ells la necessitat de tenir més equipaments. Conesa remarca que el govern està obert al diàleg però sense oblidar què requereix Sant Cugat.

La regidora d'Educació, Esther Salat, diu que cal estudiar què fer a la zona i la complexitat per determinar els usos de qualsevol terreny urbanístic. Salat remarca que sempre tenen present el medi ambient.

Seguretat a les Planes
Joan Manuel Cayuelas, en nom de residents i associacions veïnals de les Planes, denuncia inseguretat al districte. Segons aquest portaveu, hi ha hagut un increment de robatoris, d'entrades a cases, de casos d'ocupació d'immobles i d'agressions. Cayuelas assegura que a l'entorn de l'estació s'hi concentren actes delictius. El portaveu també fa referència indirecta al centre Els Lledoners i als seus exusuaris. Segons Cayuelas, les Planes està desprotegida i no té seguretat. El portaveu demana més presència policial, estudiar què fer amb els centres de menors i més seguretat a l'entorn de l'estació.

La tinenta d'alcalde Cristina Paraira demana que es denunciïn tots els fets delictius i que cap veí deixi de fer-ho. Paraira admet que hi ha hagut 'un petítissim augment de delictes' i l'increment de la sensació d'inseguretat a la zona. Segons la tinent d'alcalde, ja s'han pres mesures i s'ha creat una unitat entre Sant Cugat, Mossos d'Esquadra i la Guardia Urbana de Barcelona per treballar per la seguretat.

Defensa jurídica
Manuel Vera pregunta per què hi ha funcionaris a qui es paga la defensa jurídica i a altres no. Demana que el secretari li proporcioni aquesta informació. La regidora Esther Salat diu que els serveis jurídics de l'Ajuntament està treballant el seu cas i que se li farà arribar una resposta.

Confidencialitat
Maria Ángeles Palacios, de Veïns Sant Cugat Centre, ha parlat d'aspectes de confidencialitat.

Veneçuela
Eduardo Martínez és un santcugatenc d'origen veneçolà que denuncia 'la gravetat' del que passa al seu país de naixement. Martínez descriu la situació de Veneçuela i diu que es detenen persones per protestar contra el govern.

Casa de la Dona
Berta Claramunt, en nom de La Xesca, Hora Bruixa i Arran, defensa la necessitat d'una Casa de la Dona per a Sant Cugat. Amb la lectura d'un manifest, han donat suport a la moció que ha presentat la CUP-PC en aquest sentit en el ple d'aquest dilluns.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.