Conesa proposarà Ramon Palacio com a nou Síndic en un ple extraordinari a l'octubre


  • Comparteix:

Ramon Palacio / Foto: Picssr.com

Ramon Palacio / Foto: Picssr.com

L'alcaldessa, Mercè Conesa, proposarà en un ple extraordinari a l'octubre l'exregidor Ramon Palacio com a nou Síndic de Greuges de Sant Cugat, en substitució de Jaume Clavell, com va avançar Cugat.cat. Palacio, desvinculat de la política, va ser regidor independent del PSC entre el 1999 i 2003. La proposta de Conesa ha de ser aprovada per les tres cinquenes parts del ple.

Nascut a Barcelona, Ramon Palacio viu a Sant Cugat i té 62 anys. Enginyer de telecomunicacions, ha treballat en diverses empreses del sector com Telefónica i Alcatel, i va ser director general de Red.es i Orbital 40. També ha estat vicepresident del Cercle per al Coneixement i la Xarxa de Parcs Científics i Tecnològics de Catalunya (XPCat). És director de l'Observatori de Ciberseguretat de l'Institut d'Estudis de la Seguretat (IDES), professor associat de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i vocal de la junta directiva de l'Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicacions.

De la vida política de Ramon Palacio destaca l'etapa com a regidor a Sant Cugat (1999-2003) i l'entrada a la desapareguda Nova Esquerra Catalana (2007). El santcugatenc està vinculat a entitats santcugatenques com el Club Muntanyenc (CSMC) i Amics de Pedra i Sang. Va ser president de la Coordinadora d’AMPA (1997-1998).

El reglament del Síndic
La normativa estableix que el mandat de Síndic de Greuges de Sant Cugat té una durada de cinc anys i la mateixa persona no pot exercir el càrrec més de dos mandats consecutius.

Per ser elegit, el candidat ha de rebre el vot favorable de tres cinquenes parts del ple, o sigui, el suport de 15 regidors. En cas de no reunir les adhesions necessàries es procediria a una segona votació en què l'elecció requeriria la majoria absoluta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.