La Constitució europa nega els drets de les nacions sense estat, segons el CIEMEN


  • Comparteix:

La Casa de Cultura ha acollit una xerrada organitzada per la plataforma local de 'Free Catalonia'

La Casa de Cultura ha acollit una xerrada organitzada per la plataforma local de 'Free Catalonia'

El model europeu que recull el futur tractat continental nega els drets de les nacions sense estat. Aquesta és una de les conclusions a les quals ha arribat la membre del CIEMEN, Mònica Sabata, en una xerrada que ha organitzat la plataforma local de 'Free Catalonia'

El contingut de la Constitució europea que se sotmetrà a referèndum el proper febrer ha centrat la xerrada de Mònica Sabata, que pertany al Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions (CIEMEN). Segons Sabata, el tractat continental recull els drets dels estats i els ciutadans, però obvia els drets de les nacions que no disposen d'estat propi. Mònica Sabata creu que Europa ha perdut una ocasió per fer sentir còmodes els pobles sense estat.

Mònica Sabata

"L'actual redactat del tractat europeu ha perdut l'ocasió de fer sentir còmodes els habitants de les nacions sense estat"


La diversitat lingüística europea també ha estat tema de debat entre els assistents a la xerrada que ha organitzat 'Free Catalonia'. Mònica Sabata afirma que l'oficialitat del català, el basc i el gallec depèn del fet que es reconegui a l'Estat espanyol.

Mònica Sàbata

"L'oficialitat del català a Europa se solucionaria automàticament si fos reconegut a l'Estat espanyol"


L'objectiu de CIEMEN, entitat a la qual pertany la conferenciant, és lluitar pel reconeixement dels drets de les nacions sense estat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.