Sant Cugat dissenyarà una estratègia antirumors per afavorir la convivència social i cultural


  • Comparteix:

L'Ajuntament impulsa aquesta iniciativa per lluitar contra la discriminació de col·lectius / Foto: Localpress

L'Ajuntament impulsa aquesta iniciativa per lluitar contra la discriminació de col·lectius / Foto: Localpress

L'Ajuntament dissenyarà una estratègia antirumors per abordar noves maneres de treballar la convivència social i els codis culturals. Per fer-ho possible, el consistori posarà en marxa una experiència pilot per formular orientacions de treball, eines i activitats amb els objectius afegits d'apropar la població autòctona i les comunitats nouvingudes, reforçar els teixits comunitaris de barris i impulsar el sentiment d'orgull i pertinença al municipi. La moció, presentada conjuntament per sis dels grups del ple, s'ha aprovat finalment per unanimitat. En el ple d'octubre el grup municipal d'ICV-EUiA ja va portar una moció per crear una xarxa antirumors, però la va retirar per treballar una proposta conjunta amb l'equip de govern que recollís la diagnosi que va elaborar la Diputació sobre la situació de rumors a la ciutat.



ESCOLTA-HO

El portaveu d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez, s'ha mostrat satisfet amb l'aprovació de la moció per començar a treballar en aquest aspecte, malgrat hagi quedat 'descafeinada'.

Ramon Gutiérrez

Ens alegrem que ens haguem posat d'acord. Malgrat que la moció hagi quedat descafeinada respecte el que vam proposar en un primer moment, això ens permet començar a treballar.


La tinenta d'alcalde de Cicle de Vida i Progrés Social, Susanna Pellicer, ha explicat que començaran a treballar al barri del Monestir-Sant Francesc per després exportar l'experiència a altres barris de la ciutat.

Susanna Pellicer

Aquesta experiència ens portarà a poder exportar-ho a altres barris en un futur. Ho farem de manera comunitària amb associacions. També és important, com diu la Diputació, impulsar el sentiment d'orgull i pertinença al municipi tant per a les persones autòctones com les que han vingut de fora.


L'acord recull el compromís de presentar una calendarització i les accions a desenvolupar en aquesta experiència pilot a la propera Comissió Informativa de Cicle de Vida.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.