M. Esteva (Federalistes d'Esquerres): 'L'experiència demostra que la via unilateral no ens porta enlloc'


  • Comparteix:

Mireia Esteve és escriptora i vicepresidenta de Federalistes d'Esquerres / Foto: Capbussades.cat

Mireia Esteve és escriptora i vicepresidenta de Federalistes d'Esquerres / Foto: Capbussades.cat

L'escriptora i vicepresidenta de Federalistes d'Esquerres, Mireia Esteva, creu que 'el govern independentista ha agreujat els problemes de Catalunya i que ha enganyat la població'. Esteva, que aquest divendres visita Sant Cugat com a ponent de la conferència 'Què ens ha passat? Ètica i federalisme' també ha explicat en una entrevista a Cugat.cat que desitja que de les eleccions del 21-D surti 'un govern d'esquerres, no independentista i que defensi la sobirania de Catalunya'. La cita és a les set de la tarda a la Casa de Cultura i també hi intervindran el catedràtic de teoria de l'educació de la UAB, Josep María Asensio; la professora de filosofia a la UAB Carme Serret i el portaveu de l'espai Comuns Federalistes, José Luís Atienza.

ESCOLTA-HO

Les frases més destacades de l'entrevista:

- 'Plantejar un referèndum unilateral per separar-se d'Espanya quan no hi ha ni el 50% de la població que vulgui la independència i sense cap proposta discutida i pactada, em sembla que és trencar massa coses'.

- 'L'experiència demostra que la via unilateral no ens porta enlloc. Els independentistes s'haurien de seure a pactar amb propostes concretes'.

- 'Negociar la forma de sortir de l'Espanya és ignorar més de la metiat de la població catalana, no es pot fer'.

- 'M'agradaria que després de les eleccions no hi hagués una polarització de postures sinó que les forces catalanes s'uneixin per negociar amb Madrid'.

- 'A partir del 22 de desembre voldria un govern d'esquerres, no independentista i que defensés la sobirania de Catalunya'.

- 'El govern independentista ens ha agreujat els problemes i no els ha resolt. Ha estat enganyant la població'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.