Recoder veu bé la proposta d'escollir directament els alcaldes quan no hi hagi majoria absoluta


  • Comparteix:

L'alcalde diu que aquesta mesura reforçaria l'autoritat dels alcaldes

L'alcalde diu que aquesta mesura reforçaria l'autoritat dels alcaldes

L'alcalde, Lluís Recoder, veu amb bons ulls la proposta del ministre d'Administracions Públiques perquè els alcaldes puguin ser escollits directament pels ciutadans si cap llista ha obtingut majoria absoluta a les eleccions. Recoder creu que aquesta mesura reforçaria l'autoritat dels alcaldes i donaria més estabilitat als governs municipals.

L'objectiu de la proposta del ministre d'Administracions Públiques, Jordi Sevilla, és evitar la crispació que provoquen les mocions de censura als ajuntaments amb majories de govern fragmentades. Per això, el seu gabinet està preparant una nova llei que preveu l'elecció directa dels alcaldes quan la llista guanyadora a les eleccions no hagi obtingut majoria absoluta.

Segons l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, aquesta mesura reforçaria l'autoritat dels alcaldes i evitaria mocions de censura que responguin a interessos partidistes.

Lluís Recoder

Sempre he defensat aquesta idea, ja que no només reforçaria l'autoritat dels alcaldes sinó que evitaria situacions inversemblants, com mocions de censura fetes en clau política.


La proposta de Jordi Sevilla preveu que, a la segona volta, els ciutadans votarien directament els caps de llista que hagin obtingut un determinat percentatge de vot a les eleccions municipals. L'elecció directa només afectaria a l'alcalde, i no a la distribució de regidors sorgida dels comicis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.