El govern de l'EMD estreny la col·laboració amb l'oposició amb la creació de comissions informatives


  • Comparteix:

Herrada no ha ocupat el seient de Josep Puig

Herrada no ha ocupat el seient de Josep Puig

L'EMD de Valldoreix convocarà a partir d'ara comissions informatives, en principi de caràcter mensual, per abordar amb l'oposició projectes i temes del territori. Una eina que, segons el govern, facilitarà la feina amb la resta de partits i permetrà millorar les retribucions de l'oposició. El PDeCAT vol paliar la mesura de l'anterior mandat, quan va substituir el sou establert per a l'oposició pel cobrament per assistència efectiva a les juntes de veïns, a les juntes de portaveus i a la comissió especial de comptes. La creació de les comissions informatives suposen, per la CUP-PC i ERC-MES, accedir a més informació i 'dignificar' la seva tasca.

En el punt corresponent a la nova retribució de Susanna Herrada com a presidenta accidental (43.710 euros anuals), s'han tractat els nous canvis en el funcionament dels òrgans col·lgiats. La junta ha aprovat crear comissions informatives l'assistència a les quals comportarà una retribució de 200 euros. Aquesta indemnització, que és la mateixa per anar a juntes de portaveus o a la comissió especial de comptes, s'afegeix als 240 euros que els vocals perceben per comparèixer a les juntes de veïns.

Una mesura que vol millorar el treball conjunt amb els partits i, de pas, corregir queixes de l'oposició relatives a les retribucions. Ho explica la vocal d'Economia, Elena Degollada.

Elena Degollada

Així treballarem més amb ells i de pas, possibilitem que cobrin una mica més.


ERC-MES, que hi ha votat a favor, i la CUP-PC, que s'ha abstingut, es feliciten per disposar ara de més informació sobre el territori i, de retruc, de disposar de millors condicions econòmiques. Són les impressions del republicà Noël Climent i el cupaire Ferran Margineda.

Climent i Margineda

Els sous dels polítics han d'anar d'acord amb la feina / La dignitat també passa per tenir un sou digne.


Les dues coalicions han recordat que no cotitzen i que la seva, ha emfatitzat la CUP-PC, és una feina que conceben 'des del voluntariat'.

La novetat també afecta el grup de Cs, absent per tercera vegada consecutiva a la junta de veïns. Problemes administratius en l'entrega de credencials de la nova vocal, Ana Cano, ha impedit que prengués posessió del càrrec. La taronja ha seguit la sessió asseguda entre el públic.

Les mocions
L'absència de Cs ha possibilitat la moció institucional en defensa de les institucions de Catalunya i dels seus representants electes. La junta ha donat llum verda, per unanimitat, a la definició d'un pla d'usos dels equipaments i al suport al banc d'ADN per a les identificacions de les persones desaparegudes a la Guerra Civil, proposats per ERC-MES. El govern s'ha oposat a la moció d'ERC-MES per repensar l'ús del camp de futbol de Can Monmany per ser zona verda i inundable, però s'ha obert a debatre el tema.

Amb la voluntat de 'concretar acords', la CUP-PC ha retirat la realització d'un Pla Específic de Mobilitat per a Can Calopa. La seva moció de condemna del finançament il·legal de CDC, que ha rebut el suport republicà, no ha prosperat.

Estrena d'Herrada
La d'aquest dijous ha estat la primera junta de veïns amb Herrada com a presidenta accidental de l'EMD, a causa de la convalescència de Josep Puig. Amb la futura incorporació de Cano, el PDeCAT haurà de fer valer el vot de qualitat de la presidenta en les votacions en haver-hi quatre vocals al govern i quatre més a l'oposició.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.