El Sindicat de Llogaters fa públic un vídeo viral per 'posar cara als abusos contra inquilins'


  • Comparteix:

Un moment del vídeo / Foto: Sindicat de Llogaters

Un moment del vídeo / Foto: Sindicat de Llogaters

El Sindicat de Llogaters ha fet públic un vídeo a Youtube on l'entitat vol 'posar cara als abusos immobiliaris' que es produeixen a la ciutat. La membre del Sindicat de Llogaters, Mariona Sòria, ha explicat a Cugat.cat que la peça recull diferents testimonis provinents de les assemblees obertes de l'entitat. A les xarxes socials, el sindicat també ha engegat l'etiqueta #joemquedo, que reivindica 'el dret de tothom a un habitatge assequible, digne i segur a la ciutat'.

L'entitat assenyala que l'objectiu és 'destapar una realitat' que fins ara ha quedat amagada a la ciutat. Segons el sindicat, cal conscienciar la població de la progressiva 'expulsió silenciosa' d'una part de la ciutadania a l'empara de la Llei d'Arrendaments Urbans, aprovada el 2013 i que ha deixat els llogaters 'a expenses de la voracitat especulativa dels propietaris.

Mariona Sòria

És posar-li cara a les denúncies i a la nostra lluita. Preus abusius de l'habitatge, males pràctiques per part d'empreses, abusos flagrants per part d'empreses que estan comprant edificis per posar-los a lloguer.


Sòria ha assenyalat que l'Ajuntament hauria de posar-se 'immediatament' a disposició de les persones en situació de dificultat residencial. Segons la membre del sindicat 'quanta més persones i entitats es trobin davant els especuladors, molt millor'.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.