El PP vol que Sant Cugat reconegui la validesa de l'ensenyament diferenciat


  • Comparteix:

El portaveu del PP, Álvaro Benejam

El portaveu del PP, Álvaro Benejam

El PP presentarà una moció al ple de març perquè Sant Cugat oficialitzi el suport als centres d'educació diferenciada, reconegui la validesa d'aquest sistema i rebutgi la idea que es tracti d'un ensenyament discriminatori. Així, els populars volen instar la Generalitat i el govern espanyol a promoure una legislació per assegurar el dret dels centres que separen per sexes a rebre concerts econòmics. A Sant Cugat ofereixen educació diferenciada La Farga i el Viaró, ambdós escoles concertades.

El portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha explicat que el text pretén garantir el dret de les famílies a triar el lloc i el tipus d'educació per als seus fills.

Álvaro Benejam

Hi ha molts estudis que determinen que dóna bons resultats, tant acadèmics com de valors. La proposta és que els pares tinguin la llibertat d'escollir.


El text recull referències de diferents especialistes en la matèria per defensar la validesa d'aquest tipus d'educació. Així, s'assegura que es tracta d'un sistema 'més centrat en l'excel·lència acadèmica que en les relacions, l'apariència física o l'esport', que ofereix 'una major sensibilitat a les diferències de maduresa entre nois i noies' i que 'es redueixen els casos d'assetjament sexual'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.