El Partit Nacional Escocès reclamarà al Consell d'Europa que protegeixi 'els drets a l'opinió política' de Ponsatí


Temes relacionats

Ponsatí s'entregarà a les autoritats escoceses per respondre a l'euroordre d'arrest (25/mar/18)

Llarena ordena la detenció a l'estranger de Puigdemont, Rovira, Serret, Comín, Puig i Ponsatí (23/mar/18)


  • Comparteix:

Ponsatí, en un acte el novembre a Brusel·les / Foto: ACN

Ponsatí, en un acte el novembre a Brusel·les / Foto: ACN

El Partit Nacional Escocès (SNP) denunciarà aquesta setmana al Consell d'Europa d'Estrasburg la situació de la consellera destituïda, la santcugatenca Clara Ponsatí, que resideix a Escòcia, i la de la resta de polítics catalans sobre els quals pesa una euroordre. En un comunicat, l'SNP ha explicat que la diputada Christina McKelvie reclamarà aquest dimarts i dimecres, durant el Congrés d'Autoritats Locals i Regionals del CoE, que Estrasburg 'actuï per defensar els drets individuals a l'opinió política' dels líders catalans i 'segueixi de prop' el seu cas.

McKelvie ha dit que 'donarem suport i protegirem el dret de la professora Ponsatí a lluitar contra l'euroordre per la seva extradició'. Ha afegit que les acusacions de rebel·lió contra els membres de l'exgovern de Carles Puigdemont 'semblen motivades per motius polítics' i 'no serien delictes a Escòcia'.

La Universitat de St Andrews defensa Ponsatí
El centre escocès ha expressat el suport a Ponsatí, que n'és professora d'Economia. En un comunicat, la institució ha advertit que 'hi ha arguments legítims' per pensar que la santcugatenca està sent 'perseguida per defensar les seves idees polítiques'. La rectora de la Universitat, Sally Mapstone, ha assegurat que la institució està 'compromesa en la defensa de la llibertat d'expressió'.

Escòcia ha confirmat que ha rebut l'euroordre contra Ponsatí i la policia escocesa està en contacte amb el seu advocat perquè s'entregui en les properes hores. La primera ministra escocesa, Nicola Sturgeon, va expressar la seva oposició a l'actitud del govern espanyol amb els líders independentistes però va advertir que no pot interferir en el procés judicial en marxa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.