Ponsatí inicia una campanya de micromecenatge per finançar la seva defensa


  • Comparteix:

Ponsatí s'entregarà voluntàriament aquest matí a la policia d'Escòcia

Ponsatí s'entregarà voluntàriament aquest matí a la policia d'Escòcia

La consellera d'Ensenyament cessada, la santcugatenca Clara Ponsatí, ha iniciat una campanya de recollida de fons per finançar la seva defensa davant la justícia escocesa. Amb dues hores ja s'ha superat l'objectiu inicial, que era de 45.700 euros (40.000 lliures), que posterirment s'ha elevat a 114.360 (100.000 lliures) i ara la voluntat és recaptar-ne 171.210 (150.000 lliures). Ponsatí, que sha entregat voluntàriament aquest matí a la policia d'Escòcia haurà de lluitar la seva extradició arran de l'euroordre dictada pel magistrat del Suprem Pablo Llarena divendres passat. 'No us equivoqueu, tinc la intenció d'oposar-me a l'extradició vigorosament amb el meu advocat Aamer Anwar i el seu equip legal', matisa en la petició feta a través de la plataforma de mecenatge 'Crowdjustice'.

'Mai a la vida he comès un delicte penal', remarca en la petició oberta a internet, on recorda que contribuir a la campanya és contribuir a lluitar 'contra l'abús de poder per part del govern espanyol'. A més, aprofita per mostrar el seu agraïment als qui li han donat suport, un fet que assegura l'ha fet més 'decidida a lluitar'. 'El govern espanyol no podrà mai trencar l'esperit dels catalans', hi conclou.

'Si torno a Espanya, estic convençuda que és probable que sigui sotmesa a un tracte degradant i inhumà per part de les autoritats', argumenta. Critica també que l'Estat pretén 'criminalitzar i perseguir' la conducta 'obedient al mandat democràtic' i encoratja els catalans a seguir 'ferms' en el combat 'pacífic' per la llibertat. 'Tingueu la seguretat que retornaré en llibertat a casa, a Catalunya', afegeix.

En el text a través del qual demana aportacions econòmiques per finançar la defensa, Ponsatí exposa també el seu cas i recorda que fa front a penes que poden arribar a 30 anys de presó. A més, avisa que a Espanya no hi ha 'garanties del dret a un judici just' i apunta que 'la majoria dels membres del Govern ja són a la presó o a l'exili'.

La consellera va establir-se inicialment a Bèlgica, juntament amb Carles Puigdemont, Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig. El 10 de març, però, va anunciar a través del Twitter que deixava Brussel·les després de quatre mesos i mig per reincorporar-se a la universitat escocesa de Saint Andrews com a catedràtica d'Economia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.