El Nadal de Sant Cugat tindrà campanades de Cap d'Any a Octavià

La ciutat es queda sense la pista de gel i incorpora un carrusel a la Rambla del Celler


  • Comparteix:

Sant Cugat tindrà campanades a la plaça d'Octavià per Cap d'Any però es queda sense pista de gel. Com a novetat, però, els santcugatencs gaudiran d'un carrusel clàssic de dos pisos a la Rambla del Celler. Tampoc no hi faltaran la fira de Nadal i de Reis, l'Envelat es convertirà en un parc lúdic i l'activitat 'Fes Plaça per Nadal' traslladarà propostes esportives a la Floresta, les Planes i el barri de Sant Francesc. Sota el lema 'Una història màgica', la ciutat proposa 182 activitats organitzades per 51 associacions i entitats. L'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha presentat aquest dilluns la programació d'activitats nadalenques, que començaran l'1 de desembre i s'allargaran fins al 5 de gener.

Les novetats
L'Ajuntament fa una crida als santcugatencs a venir amb el seu raïm, entre tres quarts de dotze i dos quarts d'una de la nit, a passar les campanades de Cap d'Any a la plaça d'Octavià. 'Prefereixo no fer grans coses i retornar a les tradicions de tota la vida', ha expressat l'alcaldessa quan ha presentat les novetats d'enguany. I amb aquesta intenció alguns canvis passen per la desaparició de la pista de gel -a la ciutat des de 2014- i la instal·lació d'un carrusel amb cavallets de fusta, carrosses i gronxadors. El carrusel funcionarà de deu del matí a dos quarts de nou del vespre.

Activitats esportives
L'Envelat del parc de Ramon Barnils serà un parc lúdic amb un circuit multi-aventura, un rocòdrom, una tirolina, circuits en bicicleta i 'segway' per als joves. Pel que fa les activitats esportives, les propostes es traslladen al cor dels barris amb 'Fes Plaça per Nadal', matinals d'activitats lúdico-esportives a la Floresta, les Planes i Sant Francesc.

La 20a edició de la Sant Silvestre Sant Cugat, que es disputarà a la nostra ciutat el 31 de desembre, crea una cursa infantil Kids per a nens i nenes d'entre 0 a 14 anys. L'cursa servirà com a activitat de cloenda de Sant Cugat Ciutat Europea de l'Esport.

El Quinto de Nadal es trasllada a les aules i és que l'escoles L'Olivera, Gerbert d'Orlhac i Pi de'n Xandri han programat sessions infantils del Quinto. El Trencanous del Ballet Rus al Teatre-Auditori i un concert de Gospel a benefici de l'ONG Proactiva Open Arms se sumen a les activitats que any rere any formen part de l'agenda nadalenca dels santcugatencs com l'obra 'Pedra i Sang', els Pastorets, el concert de Valsos i Danses de l'Orquestra Simfònica del Vallès i la sisena edició del concurs de Pessebres, entre d'altres.

Comerç, fires i artesania
La fires s'instal·laran a la Rambla del Celler. La Fira de Nadal estarà oberta fins al 24 de desembre de deu del matí a dos quarts de nou del vespre i la de Reis es posarà del 3 al 5 de gener. També hi haurà Fira de Santa Llúcia a la plaça del Coll de la Creu de'n Blau de les Planes, d'onze a nou del vespre.

El trenet del Comerç 'Sant Cugat Express' funcionarà de l'1 de desembre al 4 de gener i recorrerà els carrers de l'eix comercial de la ciutat amb dues parades a la plaça d'Octavià i al Mercat de Torreblanca.

La festa de Cap d'Any
Enguany ha estat la primera vegada que l'Ajuntament ha fet un concurs públic per oferir la gestió de la Festa de Cap d'Any a l'Envelat. Popularment la festa era organitzada pels membres de Cal Temerari i aquest 31 de desembre no serà diferent perquè han estat els únics que s'han presentat a la convocatòria.Tot i això, han mostrat el seu rebuig a la gestió que n'ha fet el consistori.







Carmela Fortuny

Són novetats que sorgeixen de les peticions dels veïns i veïnes. La gent ens demanava poder menjar el raïm a la plaça Octavià, doncs farem les campanades davant del Monestir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.