L'alcalde insta la Generalitat a no posposar la decisió sobre el Túnel d'Horta i reclama el Quart Cinturó


  • Comparteix:

Recoder demana al govern català que prengui decisions per solucionar el col·lapse de les vies de comunicació

Recoder demana al govern català que prengui decisions per solucionar el col·lapse de les vies de comunicació

L'alcalde reclama a la Generalitat que no actuï d'esquenes al país i prengui decisions per solucionar d'una vegada per totes el problema de la mobilitat al Vallès Occidental. Lluís Recoder espera que la decisió sobre la construcció del Túnel d'Horta no s'allargui fins el 2026 i reclama alternatives a la congestió viària, com el Quart Cinturó.

Els estudis per al Pla de Carreteres 2006-2026, encarregats pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques, inclouen la possibilitat de construir el Túnel d'Horta, un projecte polèmic que divideix al govern català i que comportaria foradar la serra de Collserola per connectar Barcelona amb el Vallès Occidental.

Davant d'aquesta possibilitat, l'alcalde, Lluís Recoder, ha demanat a la Generalitat que adopti d'una vegada per totes mesures per solucionar el col·lapse que pateixen les principals vies de comunicació de la comarca. En aquest sentit, Recoder ha afirmat que és 'preocupant' que es plantegi allargar la decisió sobre la construcció del Túnel d'Horta fins el 2026 i que no es plantegin alternatives. L'escoltem.

Lluís Recoder

S'han de prendre decisions, sinó ho pagarem. Espero que allargar el projecte del Túnel d'Horta fins al 2026 no vulgui dir que no faran res, perquè seria preocupant.


Els estudis que té sobre la taula la conselleria de Política Territorial també inclouen la construcció del Quart Cinturó des de Sant Pere de Riudebitlles fins a Sils, un projecte que tampoc compta amb el suport de republicans i ecosocialistes. De fet, el conseller en cap de la Generalitat, Josep Bargalló, va manifestar durant una visita a la nostra ciutat que la Generalitat aposta per potenciar el transport públic i per un Quart Cinturó limitat al tram Abrera-Terrassa.

De la seva banda l'alcalde, Lluís Recoder, admet que cal seguir potenciant el transport públic, especialment per a mercaderies, però afegeix que aquesta modalitat no és suficient per solucionar els problemes de mobilitat de la comarca i reclama, de nou, la construcció del projecte complet del Quart Cinturó.

Lluís Recoder

S'han de fer esforços perquè una part més important del transport de mercaderies es faci per ferrocarril, però això no és suficient. El transport públic no està renyit amb potenciar altres modalitats.


Recoder s'ha mostrat convençut que el Quart Cinturó s'acabarà construint, però ha afegit que espera que no es prengui la decisió massa tard, quan el col·lapse de les comunicacions comprometi el creixement econòmic de la comarca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.