El ple acorda donar suport al reconeixement internacional de la selecció catalana de patinantge


  • Comparteix:

El PP s'ha abstingut, i PSC i ICV estan d'acord amb el fons, però no amb la forma de la moció

El PP s'ha abstingut, i PSC i ICV estan d'acord amb el fons, però no amb la forma de la moció

Tots els partits del consistori, a excepció del PP, han donat suport a una moció de l'equip de govern a favor del reconeixement internacional de la Selecció Catalana de Patinantge. L'acord inclou sol·licitar al govern espanyol i al Congrés que es modifiqui la Llei de l'Esport per evitar que el marc legal obstaculitzi la llibertat d'acció de les federacions esportives i la participació de les seleccions autonòmiques a les competicions internacionals.

Una setmana abans que l'assemblea de la Federació Internacional de Patinatge hagi de ratificar el reconeixement oficial de la federació catalana com a membre de ple dret, el ple municipal de Sant Cugat ha debatut una moció de l'equip de govern en suport a la selecció catalana de patinantge.

La moció parteix de la base que les federacions esportives catalanes són associacions constituïdes d'acord amb el dret privat i, com a tals, tenen dret a participar en les competicions internacionals. A més, el text planteja que la Federació Internacional de Patinantge ja s'ha pronunciat a favor de la participació de Catalunya al Mundial B de Macau, un fet que s'interpreta com un gest que demostra una voluntat internacional a favor de la nació catalana.

Per tot això, la moció insta a tots els grups polítics del Parlament a adoptar mesures per facilitar que les seleccions esportives catalanes representin l'esport català en les competicions internacionals. El regidor d'Esports, Xavier Cortés, ha estat l'encarregat de defensar la moció.

Xavier Cortés

No pretenem anar contra ningú. Es tracta de mostrar-nos tal com som i de tenir els mateixos drets que altres nacions sense Estat.


La moció també demana una modificació de la Llei de l'Esport, aprovada l'any 1990, per tal que la legislació no impedeixi la llibertat d'acció de les federacions esportives i la participació de les seleccions autonòmiques en competicions oficials a nivell internacional. En aquest sentit, el regidor d'Esports, Xavier Cortés, assegura que des de molts estaments espanyols encara no han paït l'oficialitat de Catalunya i estan disposats a tot per evitar-ho.

Xavier Cortés

Catalunya va competir a Macau, però l'esportivitat no ha existit als despatxos. Des d'estaments espanyols, han intentat boicotejar el Mundial B, i des del Congrés, s'ha volgut evitar l'oficialitat de la selecció catalana.


El PP s'ha abstingut en la votació, ja que consideren que Catalunya i Espanya formen part d'una mateixa realitat, i que pretendre enfrontar les dues seleccions és una 'aberració'. PSC i ICV han votat a favor, tot i que s'han mostrat en desacord amb les formes i l'exposició de motius de la moció.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.