La CUP-PC vol un pla de ciutat contra les violències masclistes

Resposta cupaire a les darreres agressions masclistes a Sant Cugat


  • Comparteix:

Concentració contra les violències masclistes / Foto: Cugat.cat

Concentració contra les violències masclistes / Foto: Cugat.cat

La CUP-PC portarà al ple de febrer el debat sobre els casos de violència masclista que s'han produït recentment a Sant Cugat. Ho farà amb una moció d'urgència -el text s'ha presentat fora de termini i el seu debat ha de rebre la llum verda de la junta de portaveus- que inclou mesures com la intensificació dels tallers de sensibilització a instituts i escoles, l'elaboració de formacions específiques per als treballadors públics i la publicitació dels serveis per a dones destinats a combatre aquesta xacra.

Els cupaires subratllen que la moció és 'una actualització' de la que es va presentar fa dos anys i que, consideren 'va ser desmillorada completament amb la presentació d'una moció alternativa'. De fet, les propostes del PDeCAT-Demòcrates i del PSC, llavors socis de govern, van motivar la retirada del text original.

La portaveu dels antisistema, Núria Gibert, creu que la lluita contra les violències masclistes ha de ser compartida per tothom: 'Hem de ser agents actius', ha explicat a Cugat.cat. És per aquest motiu que el seu grup vol que el text derivi en la creació d'un pla de ciutat contra aquestes situacions.

La proposta també reclama crear una figura tècnica especialista que ofereixi assessorament als instituts i que s'allargui i s'adeqüi el servei de psicologia a les víctimes de violència masclista. Finalment, el text insta Sant Cugat a sumar-se, de forma institucional, a la vaga feminista del 8 de març.



Núria Gibert

Plantegem una perspectiva de transformar que totes els ciutadans siguem agents actius. És important que sapiguem detectar la violència i intervenir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.