ERC-MES reclama retirar i refer el concurs de publicitat

El grup municipal critica la manca de rigor de l'equip de govern


Temes relacionats

L'Ajuntament defensa 'la transparència i legalitat' del concurs municipal de publicitat ( 5/mar/19)

La CUP-PC veu manca de transparència en el concurs municipal de publicitat ( 1/mar/19)


  • Comparteix:

Mireia Ingla, en una imatge d'arxiu / Foto: Localpres

Mireia Ingla, en una imatge d'arxiu / Foto: Localpres

ERC-MES se suma a les queixes pel el concurs municipal de publicitat i difusió en mitjans de comunicació locals. El grup municipal lamenta la falta de rigor en la redacció del concurs, del qual diu que conté 'errors polítics evidents'. És per això que reclama a l'equip de govern que el retiri i es torni a fer.

Entre d'altres coses, els republicans posen com exemple el fet que consti a la documentació el nom de l'empresa suposadament adjudicatària. I és per això que la portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, exigeix a l'equip de govern que 'faci enrere' i el torni a fer. 'S'ha de treballar bé i amb rigorositat', ha dit Ingla, qui també ha lamentat la manca de transparència del govern municipal a l'hora d'informar a l'oposició d'un tema que 'hipoteca' el consistori com a mínim els propers dos anys.

La portaveu ha explicat que no es tracta de defectes legals perquè existeix un informe jurídic de la secretaria general que ho avala, però sí que 'són qüestionables moltes de les condicions' del concurs.

En aquest sentit, el grup municipal proposa dividir el contracte per lots o subcontractes. 'La manera d'informar ha canviat', ha afirmat Ingla, que planteja, per exemple, que es pugui licitar de manera separada el paper, l'audiovisual i digital.

D'aquesta manera, ERC-MES se suma a les queixes ja expressades al ple i per la CUP-PC.

Defensa del concurs
Davant les crítiques, el consistori ha assegurat que s'ha seguit la legalitat i s'ha obrat amb transparència. En un comunicat, detalla com es va desenvolupar el procés i anuncia que demanarà als serveis jurídics un informe 'per si s'han d'iniciar accions judicials per informacions tendencioses publicades'.

Les bases del concurs
Per accedir al contracte, segons les bases públiques del concurs, el mitjà de comunicació 'haurà de ser de premsa escrita, local, gratuït, amb periodicitat setmanal i versió on line. El pressupost de la licitació és de 246.000 euros sense IVA per un període de dos anys, prorrogables a dos més. El valor estimat del contracte és de 541.000 euros sense IVA.




Mireia Ingla

Aquest govern treballa de manera poc rigorosa i transparent en el sentit d'informar l'oposició. Ha hagut de rectificar moltes vegades.

Mireia Ingla

Són qüestionables moltes de les condicions que es posen. Haguéssim proposat de fer-ho per lots que permet ampliar amb altres maneres d'informar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.