Compromís del ple amb el feminisme i la prevenció de la violència de gènere


  • Comparteix:

L'aprovació arriba després de commemorar el 8M a la ciutat / Foto: Cugat.cat

L'aprovació arriba després de commemorar el 8M a la ciutat / Foto: Cugat.cat

Sant Cugat s'ha compromès amb la lluita feminista, així com a prevenir i erradicar la violència de gènere. El ple d'aquest dilluns ha donat llum verda a una moció presentada per ERC-MES i amb el suport del PDeCAT-Demòcrates, que també emplaça l'Ajuntament a evitar l'assetjament laboral per raó de sexe al mateix consistori i a incorporar les perspectives feministes a l'eix central de les polítiques. La moció ha tingut el vot afirmatiu de tots els grups polítics del consistori, excepte de Cs que s'hi ha abstingut i el PP que hi ha votat en contra. Des de Cs s'ha esmenat que el text fes referència a 'la República Catalana'. Una esmena que no ha prosperat, però que ha comptat amb el suport del PSC i Cs.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

Des d'ERC-MES, la regidora i portaveu Mireia Ingla ha defensat que 'el masclisme hi és sempre i és necessari que des de l'administració hi donem resposta'. Un posicionament que també han compartit des del PDeCAT-Demòcrates, que en veu de la seva portaveu Cristina Paraira ha afegit que 'cada pas suma i s'ha de seguir treballant'. El regidor no adscrit Dimitri Defranc també ha expressat el seu suport, així com l'abstenció a l'esmena de Cs.

Des de la formació taronja, Múnia Fernández-Jordán ha manifestat la conformitat del partit amb la majoria del text, però no amb el paràgraf en què es feia menció a la 'Repúbica Catalana'. Per això, ha justificat l'esmena i l'abstenció al text. El portaveu local del PSC, Pere Soler, també ha dit no estar d'acord amb la denominació de 'República Catalana' i ha anunciat una votació afirmativa a l'esmena de Cs. Tot i així, ha dit, que des dels socialistes donarien suport a la moció perquè 'per davant de tot prioritzem el feminisme'.

Des d'ICV-EUiA i la CUP-PC també s'ha donat suport al text. Tot i així, la cupaire Núria Gibert ha dit tenir la sensació que es tractava d'un text que 'aborda temes que ja s'han tractat'.


Mireia Ingla

El masclisme hi és sempre per oprimir-nos. Per això és més necessari que mai que hi donem resposta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.