Sant Cugat acorda promocionar l'FP amb més informació a centres i famílies

També instarà Educació a incorporar estudis de Química a l'Institut d'FP Leonardo da Vinci


  • Comparteix:

El Leonardo Da Vinci situat a la carretera de Rubí ofereix Formació Professional / Foto: Cugat.cat

El Leonardo Da Vinci situat a la carretera de Rubí ofereix Formació Professional / Foto: Cugat.cat

El ple d'aquest dilluns ha aprovat per unanimitat promocionar la Formació Professional (FP) a la ciutat. Concretament, ha acordat desenvolupar accions per donar més informació a famílies i alumnes del municipi sobre aquests estudis, així com analitzar l'oferta de FP actual per adaptar-la a les necessitats laborals del municipi. Amb aquest objectiu, també s'instarà la Conselleria d'Educació a oferir estudis de Química a l'Institut d'FP Leonardo da Vinci, especialment aquells relacionats amb els laborartoris i el sector farmacèutic. El text, aprovat a proposta d'ICV-EUiA i amb esmenes del PDeCAT-Demòcrates, també ha establert impulsar la col·laboració entre els centres formatius i el Servei d'Ocupació Municipal (SOM).

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

El text s'ha aprovat a proposta d'ICV-EUiA i amb esmenes del PDeCAT-Demòcrates. El portaveu dels ecosocialistes al ple, Ramon Gutiérrez, ha destacat la necessitat d'ampliar l'oferta d'FP al municipi per 'igualar-la a la de Batxillerat', així com per 'desestigmatizar els estudis com a ensenyaments de segona', ha dit.

Des del PDeCAT-Demòcrates, la regidora Esther Salat ha subratllat la importància d'aquests estudis i la necessitat que Sant Cugat aposti per aquest tipus de formació. 'És clau per al desenvolupament d'un país', ha afegit.

Els socialistes també han coincidit amb aquest diagnòstic, tot i que el portaveu del PSC, Pere Soler, ha dit que 'el desequilibri no es resoldrà fins que la FP depengui de la Conselleria d'Empresa i no la d'Educació'. Des de les files d'ERC, la portaveu Mireia Ingla també ha manifestat el suport dels republicans al text.


Ramon Gutiérrez

No demanem que a Sant Cugat hi hagi una oferta de tots els estudis de FP, sinó que tingui relació amb el teixit empresarial de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.