Cs reclama millorar la seguretat a les zones d'oci nocturn de Sant Cugat

La formació, a més, vol que el ple municipal condemni explícitament la violència i doni suport a la Guàrdia Civil


  • Comparteix:

Cs ha presentat les mocions en roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

Cs ha presentat les mocions en roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

El grup municipal de Cs presenta dues propostes a la sessió plenària d'aquest octubre. Una de les mocions pretén incrementar la presencia policial a les zones d'oci nocturn de la ciutat i regular el consum d'alcohol a la via pública. L'altre text, que el partit presenta a tots els consistoris on té representació, demana que el ple condemni la violència i el terrorisme i doni suport a la Guàrdia Civil.

Més seguretat a les zones d'oci i discoteques
La formació taronja vol incrementar les mesures de vigilància i d'inspecció tant a les sortides de les discoteques com als establiments que venen begudes alcohòliques a menors. A més, vol prohibir el consum d'alcohol a la via pública, el 'botellón', mitjançant una ordenança. El portaveu de Cs, Aldo Ciprian, ha explicat que es tracta d'una 'emergència' i cal una solució immediata que s'ha de combinar amb la formació a les escoles.

Millorar la il·luminació als carrers, l'accés al transport públic amb llançadores i més taxis són algunes de les propostes que recull el text per reduir les lesions en aquestes zones, així com les agressions sexuals. El grup també vol estudiar fórmules i propostes d'oci nocturn alternatives a la discoteca i al 'botellón', encaminades a una oferta 'més segura, saludable, responsable i de qualitat'.

Condemna de la violència i el terrorisme i suport a la Guàrdia Civil
Cs també proposa una moció conjunta a tots els ajuntaments catalans on té representació per condemnar explícitament la violència i el terrorisme per aconseguir objectius polítics. El text també rebutja 'l'assetjament que està rebent la Guàrdia Civil a Catalunya per part de les forces independentistes' i agraeix la tasca del cos, a més de criticar 'l'actitud irresponsable' d'alguns polítics que 'qüestionen les institucions de l'Estat democràtic de dret'.


Aldo Ciprian

La formació és positiva i necessària, però estem davant d'una emergència. No podem esperar que els nois de 14 anys arribin als 16 i beguin moderadament. Tenim problemes d'alcoholisme.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.