El cost de l'equip de govern creix un 24,1% respecte a l'anterior mandat

El govern municipal es va reduir els sous per alleugerir l'increment


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'equip de govern / Foto: Localpres

Imatge d'arxiu de l'equip de govern / Foto: Localpres

Les retribucions dels càrrecs electes del nou equip de govern suposen un cost de 647.572,85 euros bruts anuals. Això implica un increment del 24,1% respecte a l'anterior mandat (521.725,26 euros), ja que el govern municipal ha passat de 10 a 13 regidors, nou dels quals tenen dedicació exclusiva. Per compensar aquest augment, el govern format per ERC-MES, el PSC i la CUP-PC va rebaixar en un 15% el sou de l'alcaldessa, en un 10% els dels tinents d'alcaldia i un 5% els dels regidors. Tot plegat genera un estalvi d'uns 167.622,61 euros anuals.

ESCOLTA-HO

Finalment, l'equip de govern té nou dedicacions exclusives i quatre dedicacions parcials. En el darrer ple municipal, s'ha aprovat el canvi per al regidor de l'equip de govern Marco Simarro, que passa a tenir dedicació exclusiva. La modificació ha rebut el suport de tots els grups municipals, tret de Cs, que ha votat en contra.

El portaveu de Cs, Aldo Ciprian, ha lamentat el que considera un nou increment dels costos fixes. Ciprian, igual que la regidora de Junts per Sant Cugat Cristina Paraira ha demanat l'organigrama. De fet, la mateixa sessió plenària ha servit per eliminar la figura de gerència i crear una d'assessor en Drets socials i Igualtat, així com tres direccions. Es tracta de les de Promoció Econòmica, Mobilitat i Economia, que s'ocuparan per concurs.

Cs ha votat en contra de tots aquests canvis, mentre que Junts per Sant Cugat s'ha abstingut en l'assessor i ha votat en contra a la resta, ja que consideren que es 'carrega' el sistema gerencial creat pel seu equip de govern.


Aldo Ciprian

És l'enèsima pujada de sou per fer una feina que ja feia abans un tinent d'alcalde. És el nostre deure denunciar-ho.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.