Nous representants municipals al consorci de La Unió Santcugatenca

El consorci està format per nou persones de l'Ajuntament i de l'entitat


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de La Unió / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de La Unió / Foto: Cugat Mèdia

El consell general del consorici publicoprivat de La Unió Santcugatenca renova els seus membres municipals. El ple ha aprovat aquest dilluns la incorporació dels sis membres nomenats pels grups municipals. Es tracta de l'alcaldessa, Mireia Ingla, i la tinent d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, a més de Francesc Duch (ERC-MES), Pilar Gorina (PSC), Núria Gibert (CUP-PC) i Josep Maria Vallès (Junts per Sant Cugat) com a vocals. Unes designacions que no han agradat a Cs, que ha quedat fora i ha votat en contra, ni Junts per Sant Cugat, que s'ha abstingut pel mateix motiu. L'òrgan, constituït per primera vegada el 2015, està format per nou membres, sis triats en representació de l'Ajuntament i tres de l'entitat.

ESCOLTA-HO

Com marquen els estatuts del consorci, i amb el canvi de govern municipal, l'alcaldessa es designa com a presidenta de manera directa, així com la tinent d'alcaldia de Cultura assumeix la vicepresidència. Els vocals són triats pels grups municipals i s'ha d'aprovar al ple.

Tot i les sis places de designació municipal, Cs no tindrà representació al consorci. El portaveu del grup municipal de Cs, Aldo Ciprian, ha lamentat la manca de 'tarannà negociador' de l'equip de govern i s'ha preguntat si està vinculat a les investigacions que duu a terme la Fiscalia. Ha estat l'alcaldessa, Mireia Ingla, qui ha respost el porteveu taronja lamentant les insinuacions i reafirmant el compromís amb La Unió. Junts també ha lamentat que Cs no tingui representació al consorci, fet pel qual s'ha abstingut.

Tot i així, el punt ha estat aprovat amb els vots de l'equip de govern. L'objectiu ara, ha explicat Madrona, es reprendre les reunions bilaterals per establir la cessió i el pla d'usos de l'equipament, que té pendent acabar les obres de remodelació, que les entitats puguin retornar a la seu i reobrir el teatre, entre d'altres.




Aldo Ciprian

No serà perquè la gestió de les obres de la Unió és fraudulenta o investigada per Fiscalia de 270.000 euros. Irregularitats que vam denunciar des de Cs i que vostès ni les van veure venir. Pot ser que aquest sigui el motiu, que vulguin fer algun tripijoc més i Cs no el puguem investigar?

Mireia Ingla

Aquest govern estem per gestionar la ciutat i tirar endavant en aquest cas el teatre de la Unió i tot el que implica, que prou tard que anem. És un equipament de ciutat del qual tots estem molt orgullosos i vostè pot continuar parlant de tripijocs, però estaria bé que sapigués de què parla quan parla de la Unió, que probablement no en té ni idea.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.