Rafel Niubó i Ramon Basiana explicaran a Sant Cugat els 'fets de Fresno', en un acte de les JERC


  • Comparteix:

La xerrada es farà aquest dijous, a les 8 del vespre, a la Casa de Cultura

La xerrada es farà aquest dijous, a les 8 del vespre, a la Casa de Cultura

'Fresno: present i futur de les seleccions catalanes' és el títol de la xerrada que han organitzat per aquest dijous les JERC, i que comptarà amb la presència del secretari general de l'Esport, Rafel Niubó, i el president de la Federació Catalana de Patinatge, Ramon Basiana. L'objectiu de les joventuts republicanes és denunciar el 'boicot' de la Federació Espanyola de Patinantge contra les seleccions catalanes en l'última assemblea de la federació internacional (FIRS) celebrada a Fresno.

El màxim responsable de l'esport de la Generalitat, Rafel Niubó, i el president de la Federació Catalana de Patinatge, Ramon Basiana, explicaran aquest dijous a la Casa de Cultura el procés que va acabar amb el no reconeixement de la federació catalana en l'última assemblea de la Federació Internacional de Patinatge (FIRS) celebrada a Fresno. Una assemblea que, segons les JERC, va estar marcada per les irregularitats jurídiques i les pressions del govern espanyol contra la selecció catalana. Escoltem el president de les joventuts republicanes, Ramon Puigneró.

Ramon Puigneró

Pretenem que Rafel Niubó i Ramon Basiana expliquin el cop d'estat de la Federació Espanyola de Patinatge a Fresno, saltant-se les normes i els estatuts que havien de regir l'assemblea.


Segons Puigneró, el principal atractiu d'aquesta xerrada és que anirà a càrrec de dues persones que van seguir de prop tot el procés i que van poder comprovar, de primera mà, el 'boicot' a les aspiracions de la federació catalana, des de molt abans de l'assemblea de Fresno.

Ramon Puigneró

És important també tot el procés anterior a l'assemblea de Fresno, la trama anterior. Les gestions que va fer la Federació Espanyola de Patinatge, amb el suport del govern espanyol.


La xerrada tindrà lloc aquest dijous, a les 8 del vespre, a la sala d'actes de la Casa de Cultura, i estarà presentada pel periodista santcugatenc Víctor Alexandre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.