El consistori crea tres comissions especials per abordar l'impacte de la Covid-19 a Sant Cugat

Aquests espais tindran participació de tots els grups municipals i altres agents socials, polítics i econòmics


Temes relacionats

Més de 4.000 santcugatencs atesos per Serveis Socials durant la crisi del coronavirus (12/mai/20)

Les 60 mesures econòmiques de l'Ajuntament de Sant Cugat per fer front a la crisi del coronavirus, desgranades (24/abr/20)


  • Comparteix:

Els regidors han hagut de mantenir la distància de seguretat al ple / Foto: Cugat Mèdia

Els regidors han hagut de mantenir la distància de seguretat al ple / Foto: Cugat Mèdia

Tots els grups municipals, tant els de l'oposició com del govern, participaran de comissions especials per abordar l'impacte del coronavirus a Sant Cugat. Seran tres espais: un centrat en la cultura i el teixit associatius, un altre que tractarà els drets socials i la ciutadania, que incorpora les qüestions relatives a l'habitatge; i un tercer on es posarà sobre la taula la reactivació econòmica i que tindrà presència dels serveis essencials del consistori per abordar provisió i promoció econòmica.

ESCOLTA-HO

Les tres comissions
  • Cultura i Teixit Associatiu, presidida per la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona
  • Drets socials i ciutadania, presidida per la tinena d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert
  • Economia i comerç, presidida pel tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat, Pere Soler

  • Les comissions, el treball de les quals haurà de rebre llum verda al ple al juliol, donaran continuïtat al paquet de mesures amb què el govern municipal fa front a la crisi del coronavirus. En un principi eren una seixantena de mesures, des del govern han explicat que la xifra de propostes gairebé arriba al centenar, 'fruit de les converses que estem mantenint amb tots els agents de la ciutat', ha detallat l'alcaldessa, Mireia Ingla.

    Col·laboració i retrets
    La proposta ha rebut el vistiplau unànim del ple municipal aquest dilluns. Tot i això, des de l'oposició s'ha lamentat que les comissions arribin 'tard'. La portaveu de Junts, Carmela Fortuny, ha admès que el govern ha ofert informació a l'oposició, però critca que no ha facilitat la col·laboració. 'No s'explica que s'actuï de forma unilateral', ha dit.

    Les paraules de Fortuny han rebut rèplica per part del primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, que ha recordat que Junts va votar en contra d'una de les modificacions pressupostàries per fer front a les conseqüències econòmiques de la crisi al ple extraordinari del mes passat. El socialista ha explicat que 'ens toca governar i governem malgrat els entrebancs que ens posen'.

    Per part de Cs, el portaveu Aldo Ciprian ha estès la mà a l'executiu com a mostra de 'lleialtat' cap a la institució i la ciutadania. El regidor taronja considera que 'l'administració municipal es caracteritza per la proximitat i aportar solucions'.


    C. Fortuny / P. Soler

    No s'explica que el govern no compti amb tots els regidors. / Vostès van voler carregar-se una proposta per fer front al pla de xoc inicial. Ens toca governar i governem malgrat els entrebancs.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.