L'Ajuntament es compromet amb l'impuls de la unitat de la llengua catalana

La moció, original de Junts per Sant Cugat, ha rebut el suport de totes les formacions, excepte Ciutadans


Temes relacionats

Junts per Sant Cugat proposa crear un Banc de Patrocinis municipals per ajudar les entitats (21/jul/20)


  • Comparteix:

Una classe de català del CPNL / Foto: Gencat.cat

Una classe de català del CPNL / Foto: Gencat.cat

L'Ajuntament adopta el compromís de defensar la llengua catalana. Al ple d'aquest dilluns els grups municipals, a excepció de Cs, han donat suport al text portat per Junts per Sant Cugat que recull el reconeixement a la unitat de la llengua catalana, sense que aquest fet suposi menystenir altres denominacions existents. També rebutja qualsevol mesura que imposi impediments normatius, administratius, tècnics o socials als ciutadans allà on el català sigui llengua oficial. El debat del punt es va enrocar entre el grup taronja i la resta de formacions a favor de la moció.

ESCOLTA-HO

Junts ha afegit una esmena 'in voce' amb el canvi de denominació 'Comunitat valenciana' pel de 'País valencià'. Els socialistes també n'han afegit un parell més, que insten les Corts generals a fer el tràmit d'una Llei orgànica de reconeixement i empara de la pluralitat lingüística espanyola i al de la Generalitat a iniciar converses amb els governs de Balears, País valencià i l'Aragó per crear un espai lingüístic de col·laboració.

El portaveu de Cs, Aldo Ciprian, ha titllat el debat de 'frívol i estèril' i defensa les especificitats que fan del valencià una llengua diferent del català. La resta de grups han mostrat unitat i s'han posicionat en contra del discurs de la formació taronja.




Aldo Ciprian

L'Estatut d'Autonomia aprovat l'any 2006 per la majoria de catalans determina que a Catalunya tenim tres llengües oficials: el castellà, el català i l'aranès. I la Constitució Espanyola reconeix en el seu article 3 el valencià com a llengua pròpia.

Núria Fernández

El fet que des de les institucions públiques no es pugui assumir amb naturalitat la unitat de la llengua catalana es tradueix en una manca de coordinació en les polítiques culturals dels governs dels territoris de la llengua catalana. Per això portem al ple una moció perquè es reconegui la unitat de la llengua catalana sense menystenir altres denominacions existents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.