Quim Torra: 'Els partits independentistes ens estem jugant la credibilitat'

L'expresident de la Generalitat ha presentat a Sant Cugat el llibre 'Les hores greus', on relata el seu confinament a la Casa dels Canonges


  • Comparteix:

L'expresident de la Generalitat Quim Torra considera que els resultats 'espectaculars' del 14-F refermen que cal 'el compromís' dels tres partits independentistes amb representació al Parlament (ERC, Junts i CUP) per acordar 'un full de ruta'. 'Ens estem jugant la credibilitat', ha subratllat en declaracions a Cugat Mèdia. El 131è president ha visitat Sant Cugat aquest dimecres per presentar el llibre 'Les hores greus', un dietari dels dies que va passar confinat a la Casa dels Canonges quan tot just començava la pandèmia.

Es tracta d'un text on Torra recull les seves impressions durant aquesta etapa i on mostra la seva cara més crítica. "És la història d'un president confinat i d'una Generalitat confinada", ha explicat en referència la retirada de les competències als governs autonòmics de l'Estat amb la posada en marxa de l'estat d'alarma, un "155 sanitari". Torra, això sí, considera que al capdavant de l'emergència sanitària va fer una feina honesta: "Vaig ser capaç de dir la veritat als ciutadans".

Durant la presentació de l'obra, organitzada per Òmnium Cultural al Celler Modernista, Torra ha recordat com les seves actuacions eren "el contrari" del que feia el govern espanyol. Ho ha exemplificat amb les compareixences de premsa de l'executiu estatal, amb discursos on es feien símils militars. Torra ha carregat contra la gestió de la pandèmia feta des de Madrid, però també ha criticat que en un primer moment ni els sindicats ni les patronals van fer tot el que calia per fer front a la situació. De fet, l'expresident és un ferm defensor que de la crisi derivada de la Covid-19 només s'hi pot sortir "tots plegats".

Torra també ha fet balanç dels seus dos anys i mig a la presidència de la Generalitat, que considera que han estat "molt complicats": la proclamació de la República, l'aplicació del 155, la presó i l'exili són alguns dels condicionants que han afectat de ple la seva etapa. Amb tot plegat, lamenta que les forces sobiranistes no van tenir "l'habilitat" per establir un full de ruta.

Preguntat per si descarta tornar a posar-se en la primera línia política, Torra no ho descarta: "Sempre estaré al costat de tothom que lluiti per l'alliberament de Catalunya".

El vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, ha conduït una presentació a la qual hi ha assistit un centenar d'assistents, entre ells el conseller santcugatenc Jordi Puigneró i la portaveu de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny.




Quim Torra

De res ens servirà tenir un govern si no sabem on anem. Que siguin conscientes els partits independentistes que ens hi estem jugant la credibilitat. Hem de donar a la ciutadanià un camí, un futur, un horitzó.

Quim Torra

És la història d'un president confinant i d'una Generalitat confinada. La Generalitat perquè li van retirar totes les competències amb el 155 sanitari. Jo perquè vaig estar 45 dies confinat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.