Les 4 entitats veïnal de la Floresta condicionen la seva continuïtat al consell de districte a un pla director de descentralització


  • Comparteix:

Des de l'equip de govern recorden que s'està treballant en la modificació del ROM i en un estudi sobre descentralització al municipi

Des de l'equip de govern recorden que s'està treballant en la modificació del ROM i en un estudi sobre descentralització al municipi

Les 4 associacions de veïns de la Floresta condicionen la seva continuació al consell de districte a l'elaboració d'un pla director de descentralització que compti amb la participació i consens dels propis veïns. Des de l'equip de govern però, s'ha recordat que actualment s'està treballant en la modificació del ROM i que també s'està elaborant un estudi sobre la descentralització del municipi, per després poder fer aquest procés de debat amb els propis veïns de la zona.

El funcionament dels consells de districte ha tornat a centrar la cessió ordinària d'aquest organisme a la Floresta. En aquesta ocasió, l'associació de Propietaris i Veïns de la Floresta-Pearson i les associacions de veïns de la Floresta, de Mas Fortuny i també la de la Serreta, han signat un manifest condicionant la seva continuïtat al consell a l'elaboració d'un pla director de descentralització que serveixi perquè ajuntament i ciutadans consensuïn un nou model de funcionament que permeti aprofundir en la participació i la descentralització. Escoltem Oriol Ribera, de l'associació de veïns d'aquest districte.

Oriol Ribera

Demanem que s'insti de forma immediata una convocatòria amb participació de totes les associacions dels districtes per l'elaboració d'un pla director de descentralització.


De la seva banda, des del grups polítics de l'oposició han manifestat la seva preocupació per una situació que fa temps que s'arrossega sense resoldre's i pel que consideren una situació d''inestabilitat' política al sí dels consells de districte. En aquest sentit, des d'ICV han anunciat que, si no es busquen solucions reals a aquest problema, s'estan plantejant abandonar la seva participació al consell i assistir-hi com a públic.

Davant d'això, des de l'equip de govern han manifestat la voluntat de resoldre les deficiències de funcionament dels consells i han recordat que actualment s'està treballant ja en la modificació del ROM i que també s'està fent un estudi sobre la descentralització al municipi, tal i com s'havia consensuat. Toni Ramon, vicepresident del consell de districte de la Floresta, considera que aquest ha de ser el punt de partida per debatre-ho amb els veïns, i ha demanat tranquil·litat i sobretot, que no hi hagi manipulacions ni demagògia per part de ningú, ja que això només entorpeix el procés.

Toni Ramon

Quan tinguem aquest projecte sobre la taula, serà el moment de debatre aquests punts amb els veïns. Crec que tots coincidim que cal fer un pas endavant però hem de demanar certa tranquil·litat.


Ramon ha fet aquestes declaracions en substitució del regidor de Descentralització, Xavier Cortés, absent per motius familiars.

Els veïns presents a la sessió però, han assegurat però que ells no demanen només la modificació del ROM sinó un pla director que permeti fer un pas més i aconseguir 'una descentralització que no sigui només de nom sinó de fet'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.