Polítiques amb visió de gènere, mobilitat i una situació de vulnerabilitat, a l'audiència pública

Cugat Mèdia recull els detalls de les intervencions de l'audiència pública del ple municipal


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la façana de l'ajuntament de Sant Cugat / Foto: Ajuntament

Imatge d'arxiu de la façana de l'ajuntament de Sant Cugat / Foto: Ajuntament

La perspectiva de gènere a les polítiques municipals, la mobilitat al voltant de l'escola Ciutat d'Alba i una situació de vulnerabilitat per falta d'energia elèctrica al pis on hi viu una persona gran. Són alguns dels temes que s'han abordat aquest dilluns a l'audiència del ple municipal.

ESCOLTA-HO

Perspectiva de gènere
La veïna Eva Lafuente ha preguntat com aplica el govern la perspectiva de gènere a les diferents polítiques que aplica. Li ha respost la tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert (3'30''), que ha explicat que arran de la situació sanitària, la implementació de la visió de gènere s'ha alentit. En tot cas, ha explicat que ja s'ha començat a treballar en les àrees de Cultura, Ciutadania, Esports i Ocupació, i que ja s'estan fent formacions tant a representants polítics com a tècnics. Gibert ha advertit, això sí, que els resultats d'aquest treball seran visibles a mig i llarg termini, ja que és una feina "de base". El tinent d'alcaldia d'Hisenda, Pere Soler, ha afegit que l'1% del pressupost d'enguany està destinat a polítiques d'igualtat.

Agència Tributària Catalana
El coordinador de l'ANC a Sant Cugat, Artur Royo (15'), ha intervingut a l'audiència pública per mostrar la "preocupació" perquè l'Ajuntament no hagi donat compliment a la moció aprovada al ple perquè s'ingressi l'IVA i l'IRPF a l'Agència Tributària Catalana (ATC). L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha explicat que ara mateix "no hi ha mecanismes ni garanties jurídiques" perquè l'executiu ho faci. En tot cas, ha avançat que el govern es reunirà amb l'ATC després de Festa Major per cercar alguna fórmula per aplicar la mesura.

Mobilitat a l'entorn de l'escola Ciutat d'Alba
El veí Jordi Rotger (19'50'') ha lamentat que l'Ajuntament no ha tingut en compte les aportacions d'alguns veïns quant a la pacificació del trànsit als carrers de Pere Ferrer i de la Coma i al lateral de la carretera de Vallvidrera, a tocar de l'escola Ciutat d'Alba. El regidor de Mobilitat, José Gallardo, assegura que la prova pilot s'ha explicat a tothom afectat i que la voluntat de l'executiu és pacificar la mobilitat a tots els entorns escolars de la ciutat: "És una aposta decidida per millorar la qualitat de l'aire i la seguretat". Gallardo emplaça el veïnat a tornar a parlar de tot plegat quan acabi la prova pilot, a partir del 7 de juliol.

Els busos de Volpelleres
El veí Joan Lobo (33') ha lamentat que els autobusos, quan fan parada al barri de Volpelleres, no s'apropen suficientment a la vorera, cosa que dificulta d'accés al vehicle per als usuaris. El regidor Gallardo ha admès la situació i emplaça la solució a quan se signi el nou conveni per gestionar el transport públic amb l'AMB, amb el qual es guanyarà capacitat d'actuació. "Estem lligats de mans i peus", ha lamentat.

Sense subministrament elèctric
El veí Rogeli Pedró (43') ha intervingut a l'audiència pública per demanar ajuda per a l'arrendatària d'un pis seu, de 81 anys i sense recursos, i que es troba sense subministrament elèctric. Lamenta "la fredor" d'Endesa amb la situació, a la qual no posa fil a l'agulla. És per això que ha decidit acudir a l'Ajuntament, on la tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Núria Gibert, ha qualificat la situació d'"impresentable" i s'ha emplaçat a tramitar un certificat de vulnerabilitat per "apretar" la companyia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.