La primera promoció d'habitatge públic de Valldoreix comença a fer camí

El ple municipal ha aprovat inicialment la modificació del planejament per poder construir 56 habitatges per a joves


  • Comparteix:

Imatge de la zona / Foto: Google Maps

Imatge de la zona / Foto: Google Maps

Valldoreix està més a prop de tenir habitatge públic. La primera promoció del territori ha engegat els tràmits aquest dilluns amb l'aprovació inicial de la modificació del planejament que ha de permetre la construcció a la parcel·la entre els carrers de Santjoanistes, Molí de Valldoreix, Julivert, Marfull i l'avinguda de Villadelprat de 56 habitatges en quatre edificis. La intenció de l'Ajuntament és que aquests habitatges es destinin a lloguer per a joves.

ESCOLTA-HO

Aquesta primera promoció, que s'ubicarà a prop de l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de Valldoreix, ja estava prevista al Pla d'Acció de Promusa 2030 i la previsió era tenir-la enllestida el 2021. Faltava, però, la modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) en aquest àmbit, que aquest dilluns ha donat llum verda el ple amb els vots de tots els grups municipals, tret de Ciutadans i la regidora no adscrita, que s'hi han abstingut.

Es tracta d'uns terrenys municipals per als quals ja hi havia un acord amb l'Incàsol per a la seva construcció. Segons ha explicat el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, el consistori està pendent de ratificar aquesta col·laboració, pel qual l'Incasòl s'encarregaria de la construcció i Promusa de la gestió dels habitatges assequibles. Duch també ha destacat que els quatre edificis tindran una volumetria similar a l'entorn i que la mateixa modificació servirà per preservar un torrent.

Tot plegat, té un calendari superior als dos anys. Tot i això, Duch ha subratllat que espera que sigui la primera d'altres modificacions que han de permetre operacions similars a solars per implantar habitatge assequible i que quedaran recollides al pla que prepara l'equip de govern, que es vol presentar abans d'acabar l'any.


Francesc Duch

És una primera modificació. Esperem que vinguin moltes més per implementar el pla d'habitatge, que presentarem abans d'acabar l'any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.