Sant Cugat projecta 3.000 nous habitatges de lloguer assequible

El Nou Pla d'Habitatge Assequible de Lloguer 2030 augmenta l'horitzó del 5 al 10% el parc públic de lloguer


  • Comparteix:

L'accés a l'habitatge és una de les principals problemàtiques de Sant Cugat. Per fer-hi front, el govern municipal ha presentat el Nou Pla d'Habitatge Assequible, un full de ruta que proposa quadruplicar el nombre d'habitatges de lloguer assequible que hi ha actualment a Sant Cugat i duplicar la previsió del Pla Promusa 2030, que es marcava l'objectiu d'arribar al 5% d'habitatge de lloguer assequible el 2030. La nova fita preveu fer creixer aquest percentatge fins al 10%, o el que és el mateix, un total de 3.800 habitatges, dels quals 2.200 s'han de construir al futur ECO barri de Ca n'Ametller. Per fer-ho possible, el govern calcula que caldrà una inversió de 480 milions d'euros que assumiran el consistori, altres administracions públiques i també la col·laboració público-privada.

L'executiu local estima que al 2030 part dels 3.000 nous habitatge estiguin construïts i que, els que faltin, estiguin concretats en plans urbanístics perquè es puguin desenvolupar de forma sostinguda. El document planifica sobre el mapa aquest creixement, tot i que no marca el calendari de construcció, és a dir, el 2030 Sant Cugat estarà preparat per poder arribar als 3.800 habitatges de lloguer. A dia d'avui, Promusa gestiona 765 habitatges de lloguer, amb el compliment del pla l'empresa pública passaria a gestionar-ne 3.800.

En la presentació del pla, l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha destacat que l'objectiu de la proposta és "conjurar-se perquè els santcugatencs i les santcugatenques puguin seguir vivint a la ciutat". Per a l'alcaldessa "viure a Sant cugat és un somni i un repte. Tothom vol quedar-se a viure a la ciutat, però és un esforç econòmic cada vegada més gran que no està a l'abast de tothom".

Per aquest motiu govern proposa diverses fórmules per aconseguir el màxim sol possible, tant públic com privat, per construir-hi noves promocions d'habitatge protegit. La voluntat és impulsar la promoció pública a través de Promusa o altres administracions, fomentar projectes amb cooperatives, com el cas de les Cases dels Mestres, cedir sol públic a entitats del tercer sector i la col·laboració público-privada, com el projecte Ragull Centre.

Una altra de les vies que proposa el pla és fomentar la rehabilitació d'habitatges i atorgar ajuts socials a persones amb vulnerabilitat perquè puguin mantenir la seva llar.

L'acte també ha servit per presentar la col·laboració entre l'Ajuntament, Promusa, l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV) del Conveni sobre els criteris per a la implantació i el disseny del nou habitatge protegit a Sant Cugat que manifesta, en paraules del director de l'ETSAV, Pere Fuertes, "el compromís de l'escola amb el territori".

Futures promocions del Nou Pla d'Habitatge Assequible:
1. Pla del Vinyet: 92 habitatges
2. Torrent d'en Xandri: 72 habitatges
3. Joan Berenguer: 75 habitatges
4. Villa Argentina: 44 habitatges
5. Carrer Andana: 22 habitatges
6. Carrer Villà: 30 habitatges
7. Puig de Rimila: 40 habitatges
8. Sant Joanistes: 56 habitatges
9. Can Vasconcel: 116 habitatges
10. Jardí de les Fades: 9 habitatges
11. Plaça de l'estació de la Floresta: 20 habitatges
12. Carrer Grèvol: 33 habitatges
13. Emeterio Escudero: 25 habitatges
14. CAP Can Mates: 24 habitatges
15. Benet Muixó: 60 habitatges
16. ECO barri Ca n'Ametller: 2.200 habitatges
17. Carrer Jeroni Pujades: 60 habitatges
18. Casetes dels Mestres: 11 habitatges



Mireia Ingla

El que no pot ser és que aquelles persones que han vingut a viure a Sant Cugat, han nascut i han crescut a la ciutat no s'hi puguin quedar a viure i no puguin gaudir de la qualitat de vida que hi ha perquè no poden accedir a un habitatge.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.