Ciutadans condiciona l'abstenció al pressupost de Valldoreix a l'acceptació de les esmenes i el destí del romanent

La formació proposa 9 esmenes i 10 projectes prioritaris


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu dels membres de Cs / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu dels membres de Cs / Foto: Cugat Mèdia

Ciutadans (Cs) ha presentat nou esmenes al pressupost del 2022 de Valldoreix, que es porta a aprovació definitiva aquest dijous. La formació proposa partides per fer front a l'emergència sanitària, de suport al comerç local, de seguretat i de joventut i esports. L'acceptació de les seves esmenes per part del govern de l'EMD de Valldoreix condicionarà el vot dels taronges, que s'hi abstindran facilitant l'aprovació dels comptes si també hi ha acord per destinar el romanent de l'ens als projectes que consideren prioritaris per al territori, com l'equipament esportiu a Can Badal, la restauració de Can Monmany, la redacció del projecte de nova centralitat, l'aparcament de Can Cadena i la urbanització de l'avinguda del Baixador.

El vocal de Ciutadans a l'EMD, José Miguel Garcia, ha recordat que el pressupost d'aquest 2022 està condicionat per la modificació en els ingressos per plusvàlues, la suspensió de la regla de despesa i la persistència de la pandèmia. És per això que proposen nou esmenes per "reorientar" els comptes i adaptar-los a les "circumstàncies actuals".

Això inclou mantenir la partida del 2021 per fer front a la pandèmia, incrementar un 50% la partida per a ajudes al comerç local, la compra de dues motos elèctriques per als dos agents de civisme i la implantació d'equipaments de cal·listènia, entre d'altres.

"No són els pressupostos que nosaltres haguéssim fet", ha afirmat García, qui ha concretat que el seu posicionament en l'aprovació dels comptes dependrà de la incorporació d'aquestes esmenes i del destí que tingui finalment el romanent del 2021. Una visió compartida pel portaveu de Ciutadans, Aldo Ciprian, que també apel·la a la bona voluntat de l'EMD per sumar el seu suport.

Per això, Ciutadans també busca el compromís de l'equip de govern, a través del romanent i de l'acció política, amb aquells projectes que la formació considera prioritaris per al territori:

  • Parc esportiu del torrent de Can Badal.
  • Redacció del projecte de centralitat.
  • Ampliació del tancat del Castell de Canals.
  • Restauració de Can Monmany.
  • Negociació per a la urbanització de l'avinguda del Baixador.
  • Recondicionament de la plaça de Maria Sabater.
  • Aparcament de Can Cadena.
  • Manteniment de carrers i voreres.
  • Clavegueram.
  • Instal·lació de càmeres de seguretat.

  • Ciutadans calcula que el romanent podria superar els 3 milions d'euros.


    José Miguel García

    Els pressupostos que s'han aprovat inicialment no són els pressupostos que nosaltres haguéssim fet. A través de les esmenes i la proposta de prioritats, emplacem el govern que les plasmi amb el pressupost, l'acció de govern i el romanent.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.