L'alcaldessa de Sant Cugat, una de les 100 batlles del Consell de Governs Locals

L'òrgan, que fa d'intermediari entre el món local i la Generalitat, s'ha reactivat després de set anys d'inactivitat


  • Comparteix:

Foto de família dels 100 alcaldes del nou Consell de Governs Locals / Foto: Departament de Presidència

Foto de família dels 100 alcaldes del nou Consell de Governs Locals / Foto: Departament de Presidència

El Consell de Governs Locals s'ha reactivat després de set anys d'inactivitat. A la sessió constitutiva, s'ha presentat la nova presidenta d'aquest òrgan estatutari format per 100 batlles de Catalunya, l'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó. 'Hem de ser la veu del territori a la Generalitat i els ulls de la Generalitat al territori', ha apuntat Lladó. 'Aquest Consell serà una eina transformadora per a Catalunya i una força per afrontar els grans reptes de futur del món municipal', ha continuat la presidenta del Consell de Govern Locals, que ha situat la manca de competències i el finançament com dos dels principals desafiaments. L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, és una de les 100 batlles que conforma el Consell.

El Consell de Governs Locals és un òrgan estatutari i l'òrgan de representació de municipis i vegueries en les institucions de la Generalitat. Actua com a interlocutor del món local amb el Govern i el Parlament. La seva composició depèn dels resultats de les eleccions municipals i el formen cent alcaldesses i alcaldes de Catalunya. Entre els integrants hi ha set membres nats: l'alcaldessa de Barcelona, les presidències de les quatre diputacions i les presidències de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM). La resta dels 93 integrants del Consell es distribueixen de forma proporcional entre els diferents partits polítics en funció dels seus resultats en les passades eleccions municipals.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.