Mireia Ingla: 'A la façana de l'ajuntament no hi ha cap cartell que parli de presos polítics ni de llaços grocs'

L'alcaldessa fa aquestes declaracions després que s'hagi conegut que haurà de pagar 500 euros de la seva butxaca a la setmana fins que no es retirin


Temes relacionats

Mireia Ingla haurà de pagar 500 euros de la seva butxaca a la setmana fins que no es retirin tots els llaços grocs de dins l'ajuntament (17/mar/22)

L'Ajuntament retira la pancarta de suport als 'presos politics' per manament judicial (26/jun/21)


  • Comparteix:

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha estat molt contundent en la seva reacció a la notícia sobre que haurà de pagar 500 euros de la seva butxaca cada setmana que passi sense retirar tots els llaços grocs de les finestres de dins de l'ajuntament i ha dit que 'el que està passant ara no té cap mena de sentit perquè se m'està demanant una cosa que ja vaig fer en el seu dia'. Ingla ha afegit que 'és una obvietat que això que s'ha fet ara a demanda del grup de Ciudadanos es fa simplement perquè l'alcaldessa de Sant Cugat és independentista. 'O és que pretenen que jo cada matí quan arribi vagi taula per taula dels treballadors per veure si tenen un boli de color groc o un llaç a la seva làmpara?', ha afegit Ingla. L'alcaldessa assegura que 'a la façana de l'ajuntament no hi ha cap cartell que parli de presos polítics ni de llaços grocs'.

Ingla ha estat molt contundent i ha dit que ella no farà res perquè no hi ha res a fer, i és que assegura que a la façana de l'Ajuntament no hi ha cap pancarta, ni llaços ni cartells i que, per tant, no es pot retirar res que ja va ser retirat en el seu moment, en referència a la pancarta de "llibertat presos polítics". Ingla ha denunciat el que considera una persecussió cap a la seva persona pel simple fet, diu, de ser independentista. De fet, ella mateixa diu que el que se li demana a la interlocutòria és que deixi de fer d'alcaldessa i se centri en mirar on hi ha llaços grocs o cartells a favor de la llibertat i assegura que això no ho farà.

Ingla ha fet aquestes declaracions després d'una recepció institucional a la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, que ha signat el llibre d'Honor de Sant Cugat. Borràs ha aprofitat també la visita a la ciutat per donar suport a l'alcaldessa en aquest procés i ha dit que no es poden normalitzar aquest tipus de situacions i ha afegit que contra la repressió el que toca és unitat.

Aquest divendres al matí, des de l'exterior de l'ajuntament (com s'acompanya a la foto de la notícia), es veuen dos cartells enganxats per dins les finestres d'uns despatxos on es pot llegir "amnistia" i "llibertat" i un altre on es veu el raper Pablo Hasel. D'altra banda, es pot visualitzat com a la paret de dins d'un altre despatx hi ha un tercer cartell de "llibertat presos polítics".

Alguns regidors de l'equip de govern com Francesc Duch i Francesc Carol han lamentat la interlocutòria, aquest divendres al matí, aprofitant una roda de premsa.

La interlocutòria
La interlocutòria de la jutge Laura Mestres dictamina que l'alcaldessa, Mireia Ingla, haurà de pagar 500 euros de la seva butxaca cada setmana que passi sense retirar tots els llaços grocs de les finestres de dins de l'ajuntament. Segons l'escrit, el govern va substituir la pancarta dels presos polítics de la façana, que va haver de retirar per ordre judicial, per llaços grocs i cartells amb el mateix missatge a l'interior de l'edifici, cosa que qualifica d''explícita mala fe' per no complir la resolució.





Mireia Ingla

En aquests moments, torno a dir-ho, a la façana de l'Ajuntament de Sant Cugat no hi ha cap cartell que parli de llibertat presos polítics i de llaços grocs. Ara bé, si el que pretén Ciutadans i aquesta jutgessa és que jo deixi de fer d'alcaldessa, doncs aleshores que ho digui clarament. Mentrestant, jo continuo fent la meva feina.

Laura Borràs

No podem normalitzar aquesta situació i li he volgut expressar tot el suport i alhora, com he dit sempre, contra la repressió, unitat. L'independentisme és divers i transversal i la repressió espanyola no.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.