Borja Aitor Arriaga, tercer candidat a alcaldable de Junts per Sant Cugat

L'encara president de l'AV de Can Cortés ha fet el pas, després dels regidors Josep Maria Vallès i Carles Brugarolas


Temes relacionats

Vallès i Brugarolas ja coneixen el reglament per a les primàries de Junts per ser alcaldable el 2023 (15/gen/22)

Carmela Fortuny deixa la carrera a l'alcaldia ( 7/des/21)


  • Comparteix:

El militant de Junts per Sant Cugat i l'actual president de l'Associació de Veïns (AV) de Can Cortés, Borja Aitor Arriaga, s'ha postulat com el tercer candidat a alcaldable del grup municipal, després que ho hagin fet anteriorment els regidors Carles Brugarolas i Josep Maria Vallès. Aitor Arriaga ho ha anunciat en un acte que ha tingut lloc aquest dilluns i en el qual s'ha presentat com 'el candidat del consens', i s'ha presentat acompanyat de la gran majoria de regidors del grup municipal, entre els quals no hi eren els altres dos candidats, ni Cristina Paraira, tot i que Arriaga ha assegurat que ella també li dona suport. El candidat també ha anunciat que deixarà la presidència de l'AV per poder centrar-se en aquest nou projecte polític.

Borja Aitor Arriaga es converteix així en el tercer candidat a les primàries de Junts per Sant Cugat, previstes per a finals de maig, i que decidiran qui serà el candidat de la formació independentista a les eleccions municipals del 2023. De la mateixa manera, la candidatura d'Arriaga s'ha presentat de la mà de l'actual portaveu de Junts i exalcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, i ha comptat també amb la presència i suport de cinc regidors del grup municipal actual -Joan Puigdomènech, Núria Fernàndez, Sandra Casat, Eloi Rovira i Albert Salarich-. Cristina Paraira també li dona suport, segons Arriaga, malgrat que no hi ha pogut assistir a l'acte per motius d'agenda. Els únics regidors que no li donen suport són Josep Maria Vallès i Carles Brugarolas, tot i que sabien que aquest dilluns faria el pas de presentar-se públicament. Arriaga també ha explicat que la direcció de Junts a nivell nacional no s'ha pronunciat a favor seu. Tampoc ho ha fet de cap altre dels candidats a les primàries.

Durant l'acte de presentació, celebrat a l'exterior de l'Hotel Sant Cugat, Borja Aitor Arriaga ha explicat que ell representa "la candidatura de la unitat" i ha destacat que el seu principal objectiu és "convertir Sant Cugat en la primera ciutat 100% saludable i innovadora a Catalunya". En aquest sentit, el militant de Junts per Sant Cugat ha assenyalat que "cal canviar les formes de l'actual tripartit perquè la política sigui útil per a la ciutadania", carregant així contra l'actual govern de la ciutat, que creu que "només ha fet que posar excuses i que ha estat un mal negoci per a Sant Cugat".

D'altra banda, Arriaga s'ha defensat de les crítiques que l'acusen d'haver fet servir l'associació de veïns de Can Cortés com a plataforma i ha deixat clar que sempre "ha lluitat tenint en compte els interessos del veïnat" per sobre de qualsevol altre aspecte. De totes maneres, ha decidit deixar la presidència de l'associació un cop ha fet el pas de presentar-se a les primàries.

Arriaga assegura que vol comptar amb Brugarolas i Vallès al seu equip, però sense renunciar a ser ell el cap de llista de Junts a Sant Cugat a les eleccions municipals previstes pel 2023.




Borja Aitor Arriaga

Quan vols transformar la societat has de fer passes endavant. Penso que era un bon moment per fer un pas a la meva ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.