Can Busquets continua sent el principal punt de desencontre per desencallar la modificació del PGM a la Floresta


  • Comparteix:

Tots els partits coincideixen que cal trobar una solució el més aviat possible i desencallar el procés

Tots els partits coincideixen que cal trobar una solució el més aviat possible i desencallar el procés

Tots els partits polítics amb representació al consistori coincideixen a destacar la necessitat de trobar una solució, el més aviat possible, que permeti resoldre els problemes de la Floresta, entre ells el de les cases fora d'ordenació. Tot i això, les formacions continuen sense arribar a un acord sobre quina és la millor manera de tirar endavant la modificació del PGM en aquest districte, i mantenen Can Busquets com a principal punt de desencontre.

Des de CiU, la tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, considera que, ara per ara, la proposta de modificació del PGM de la Floresta que inclou la urbanització del 20% de Can Busquets, és la més possibilista. I és que, tot i estar encara estudiant la proposta feta per la Fundació Sant Cugat per veure si és viable des del punt de vista tècnic, Conesa ja ha avançat la seva preocupació ja que segons ha dit, aquesta proposta suposaria construir prop de 500 nous habitatges al centre del districte.

És per això, diu, que la federació nacionalista, ha estat treballant per aconseguir un ampli recolzament a aquest projecte. Conesa ha afirmat però que el cal és ser àgils per trobar una solució al problema.

Mercè Conesa

Aconseguir un recolzament ampli per poder tirar endavant amb la nostra proposta que pensem que és, en aquest moment, la millor que hi ha hagut fins ara.


Una opinió ben diferent és la del seu soci de govern, ERC: El portaveu d'aquesta formació, Eduard Pomar, coincideix en la necessitat de resoldre ràpidament el problema, però no creu que la solució hagi de passar per urbanitzar Can Busquets. Per a Pomar, cal mirar si la proposta de la Fundació Sant Cugat és viable, i no tancar-se a cap possibilitat.

Eduard Pomar

la Fundació ha plantejat una proposta que va en aquesta línia i nosaltres creiem que s'ha d'estudiat si tècnicament és viable, i si ho és i té consens, tirem-la endavant ja,


Pel que fa al PSC, aquest partit també manté l'opinió radicalment contrària a urbanitzar Can Busquets i insta a l'equip de govern a tramitar de nou la modificació del PGM de la Floresta però sense incloure-hi Can Busquets. El portaveu socialista, Jordi Menéndez, considera que el tema no pot estar paralitzat per més temps, i defensa que aquesta nova tramitació no endarreria molt el procés ja que bona part de la feina ja està feta.

Jordi Menéndez

Tenim una situació paralitzada i hi ha un govern a l'Ajuntament que el que ha de fer és desparalitzar la situació. El govern ha de prendre decisions, les que sigui però d'una vegada.


El portaveu d'ICV-EA, Xavier Boix, també ha reiterat l'oposició a que s'urbanitzi Can Busquets, però considera que aquest és un tema que no es pot treure del projecte de modificació del PGM de la Floresta. El portaveu ecosocialista ha explicat que protegir Can Busquets dóna el sòl necessari per legalitzar les cases fora d'ordenació i ha afegit que cal tenir en compte la proposta de la Generalitat de declarar Collserola com a Parc Natural.

Xavier Boix

Cal fer la modificació del PGM de la Floresta sense construir a Can Busquets, i així encara tenim molta més compensació per poder arreglar tots els problemes de la Floresta.


També la postura del PP ha estat clara: acabar de tramitar la modificació del PGM de la Floresta que ja està en curs i que es va iniciar durant l'etapa de govern de CiU i el PP. El regidor Alfredo Bergua ha denunciat que les desavinences de l'actual equip de govern en aquesta tema estan provocant una paralització del procés que només perjudica els veïns del districte, i ha reiterat que si CiU 's'atreveix' a portar a ple l'aprovació del text refós, tindrà el suport de la seva formació.

Alfredo Bergua

Si això no està legalitzat a dia d'avui és perquè al govern municipal hi ha dos partits polítics que han fet d'aquesta qüestió, i sobretot ERC, 'causa bilis'. CiU no té coratge polític de portar aquest tema a ple.


De moment, totes les formacions asseguren estar estudiant amb deteniment la proposta de la Fundació Sant Cugat i coincideixen a remarcar la necessitat d'agilitzar el procés per trobar una solució als problemes de la Floresta el més aviat possible.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.