Junts vol que es creï un pla de mercats municipals de Sant Cugat

El grup municipal també portarà una moció al ple del setembre per denunciar la vulneració de drets a càrrecs electes independentistes


  • Comparteix:

Part dels regidors de Junts per Sant Cugat a l'Ajuntament, en una imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Part dels regidors de Junts per Sant Cugat a l'Ajuntament, en una imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

La creació d'un pla de mercats municipals de Sant Cugat i denunciar la vulneració de drets civils i polítics a càrrecs electes independentistes. Aquests són els temes de les dues mocions que Junts per Sant Cugat presentarà al ple municipal del mes de setembre, previst per dilluns vinent. La segona moció també proposa que s'adopti un acord en què es declari 'persona non grata' a Sant Cugat el jutge Pablo Llarena, com ja es va intentar fer al mes de novembre passat.

Pla de mercats

Així doncs, Junts ha anunciat que presentarà una moció perquè es creï un pla de mercats municipals amb l'objectiu de "desenvolupar un projecte de ciutat que enforteixi l'activitat dels actuals mercats municipals i les seves zones d'influència". Per a Junts, el pla també haurà de contemplar la creació de la marca 'Mercats de Sant Cugat', "que agrupi la promoció de tots els mercats de la nostra ciutat i els seus entorns, desenvolupant estratègies comercials conjuntes", han explicat. En aquest sentit, el regidor Albert Salarich ha remarcat la necessitat de garantir la viabilitat econòmica dels mercats municipals, així com potenciar la creació de nous llocs de treball i fomentar l'emprenedoria. "Veiem una possibilitat real que aquesta economia urbana ens aporti molts altres beneficis com és una cohesió de ciutat i una vida en el centre més rica", ha conclòs. Salarich ha assegurat que aquesta moció "està ben encarada", ja que tant l'equip de govern com el grup municipal de Ciutadans la veuen "amb bons ulls".

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ DE JUNTS PER SANT CUGAT PER A LA CREACIÓ DEL PLA 'MERCATS DE SANT CUGAT'

Els drets polítics dels presos de l'1-O

Mitjançant una altra moció, Junts fa referència al fet que el Comitè de Drets Humans de l'ONU va concloure a finals d'agost que l'Estat espanyol va "violar" els drets polítics d'Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull i Jordi Turull per suspendre'ls com a diputats al Parlament abans de la condemna pel referèndum de l'1-0. Davant això, el grup municipal considera que "la suspensió dels drets polítics dels càrrecs electes va molt més enllà de les mateixes persones interpel·lades", afirmant que "afecta el conjunt de l'electorat que els ha fet confiança i, per tant, s'ataca a la qualitat democràtica que mereix el conjunt de la societat". A més, aquesta moció va dirigida que es declari 'persona non grata' a Sant Cugat el jutge Pablo Llarena, cosa que el grup municipal ja va intentar fer el novembre passat amb una altra moció que només a prosperar parcialment.

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ SOBRE EL DICTAMEN DE LES NACIONS UNIDES


Albert Salarich

Posem en valor també que cal garantir la viabilitat econòmica dels mercats municipals i potenciar la creació de nous llocs de treball, així com fomentar l'emprenedoria. És a dir que veiem una possibilitat real que aquesta economia urbana ens aporti molts altres beneficis com és una cohesió de ciutat, una vida en el centre més rica, etc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.