Cs vol que Sant Cugat sigui la seu de l'Agència Espanyola de Supervisió de la Intel·ligència Artificial

La formació taronja insta l'Ajuntament a presentar candidatura per acollir l'AESIA


  • Comparteix:

Els regidors de Cs Sergio Blázquez i Aldo Ciprian / Foto: Cugat Mèdia

Els regidors de Cs Sergio Blázquez i Aldo Ciprian / Foto: Cugat Mèdia

Ciutadans (Cs) demana a l'Ajuntament que presenti candidatura perquè Sant Cugat sigui la seu de l'Agència Espanyola de Supervisió de la Intel·ligència Artificial (AESIA). La proposta del grup taronja arriba després que el govern espanyol estigui buscant seu per a aquest organisme. L'agrupació considera que la instal·lació d'aquest organisme a la ciutat suposaria 'una oportunitat inigualable i de gran interès per al creixement i el desenvolupament futur de Sant Cugat'.

Amb aquesta iniciativa, l'Estat espanyol seria el primer país europeu amb una entitat de supervisió de la Intel·ligència Artificial (IA), anticipant-se al futur Reglament de la Unió Europe (UE) sobre IA. Aquesta agència complirà les tasques de supervisió i minimització de riscos, buscant generar un ecosistema de recerca i empresarial d'intel·ligència artificial. A més, la futura seu també respondrà al compromís de descentralització del sector públic del govern espanyol i de vertebració del territori.

El partit confia que si Sant Cugat esdevé la seu de la AESIA s'impulsaria l'activitat econòmica de la ciutat i es crearien nous llocs de treball amb "alt valor afegit al marc d'un sector en creixement i amb un fort potencial de desenvolupament que actuaria com a dinamitzador d'altres sectors econòmics". Tot plegat, continuen des de Cs, "suposaria una gran projecció nacional i internacional de Sant Cugat, que actuaria com a pol d'atracció per a noves iniciatives econòmiques i empresarials".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.